• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ohdan - специалист
:? Здравейте , много моля ако някой може да помогне. ПРОБЛЕМЪТ се състои в това : Предстои ми да извърша ремонт в къщи .Искам да нанеса нова боя в помещение измазано с блажна боя върху варова мазилка но по стената има големи цепнатини по-точно е сцепена самата стена. Въпросът ми е с какво могат дасе запълнят те зи цепнатини за да не се напукат отново, каква друга мзилка мога да нанеса върху блажната боя. Ще ви бъда много благодапрен ако ми помгнете.
romanpm - майстор
/Искам да нанеса нова боя в помещение измазано с блажна боя.../
Залепи гипсокартон . :)
masterval - майстор
Гипскартонът е много краен и скъп начин за скриване на пукнатини и цепнатини.

Върху бл.боя всичко може да се прави, няма проблем.
Пукнато или сцепено - шпаклова се с нещо - зависи от широчината на процепите. Може с гипсова шпакловка, може с фина - много неща могат да се кажат, но информацията не стига.
Ако е сцепено на едно место - може да се шпаклова само местото. Ако е повече - цялата стена.
Ако блажното е на повече години, не е зле да се грундира преди каквато и да е била работа, понеже повърхността е мазно-мръсна.
Иначе може всякаква шпакловка и боя.
Стефан - майстор
masterval написа:
..Върху бл.боя всичко може да се прави, няма проблем.
Пукнато или сцепено - шпаклова се с нещо - зависи от широчината на процепите. Може с гипсова шпакловка, може с фина - много неща могат да се кажат, но информацията не стига...
Нещо не мога да се съглася напълно. Според мен трябва да се анализират причините за пукнатините, и след това да се търси най-добрия начин за ремонта.

Това е типичен начин за лекуване на главоболие. Веднага се пие аналгин/или друго обезболяващо/, без да се разбере от какво идва това главоболие :?
masterval - майстор
Човекът пита за конкретни проблеми, дори не се знае каква е стената, колко етажа е сградата и пр. инфо..

[i]"Искам да нанеса нова боя в помещение измазано с блажна боя върху варова мазилка но по стената има големи цепнатини по-точно е сцепена самата стена. Въпросът ми е с какво могат дасе запълнят те зи цепнатини за да не се напукат отново, каква друга мзилка мога да нанеса върху блажната боя. "[/i]

Ако иска да излее нови ъглови колони, за да защити сградата от слягане, може би така щеше да пита :?

А за главоболието, не знам, питай в друг сайт :? :? :?
Стефан - майстор
Прочетох много добре какво пита човека. Затова отговарям по този начин. Ако беше панелка, щеше да е гипсова шпакловка. Там пукнатини се получават при съединяването на панелите. А щом е блажна боя върху хоросанова мазилка, значи стената е тухла.
А ти имаш ли канарче? :lol:
masterval - майстор
Знам, че не бива да се спами темата на човека, но ще отговоря, понеже освен че не допринасяш с нещо що-годе смислено, пишеш неверни неща в бързината да се изявиш.
Казваш: "А щом е блажна боя върху хоросанова мазилка, значи стената е тухла". Не си виждал хоросанова мазилка върху бетон? Ела до София, ще ти покажа.
:-D :-D :-D
Стефан - майстор
А защо не изчакаш малко човека да си каже каква е стената? А ти с какво допринасяш?
ohdan - специалист
Извинявайте че съм пропуснал да спомена; Стената е с каменни блокове, всъщност, цялата къщата е строена с блокове и е в близост със хълм . Пак ви благодаря.
ohdan - специалист
Извенете ако доскучавам, но май съвет няма да получа ? Все -пак ще доуточня и че къщата е на два етажа аи пукнатините не са само на едно място. :cry: :oops:
  • 1
  • 2

Тема "Re: ПОМОЩ, не знам какво да правя!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: