• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stonesour - специалист
хаха, ама разбира се, 25 години съзнателно промиване на мозъците вършат работа. :lol:

кирпичена къща за 5 мильона. :-D :-D :-D
ми те там и в кашон и найлон живеят. сглобяват ги български студентчета тия къщи. до първото торнадо и после пак. струват стотици хиляди, изплащат ги цял живот или до първото торнадо. после отначало.

знаеш ли каква е разликата? ние тука не печатаме милиарди долари без покритие и не фалират по стотина банки на година, за да има кой да плати масрафа с кашона и найлона.

колкото до българските къщи на по 300 години, сигурно има такива, само дето нито има кой знае какъв пазар за тях, нито има кой да ги вземе за обезпечение.
VLADO66 - майстор
При подходяща конструкция и EPDM изолация и отдолу на подходящата височина,може да се направи плаваща къща.Водоеми около София бол.Едно наемче към концесионерите и всичко е точ.Пък може нощем да се лови риба на аванта. :-D
DimitarDimitrov - напреднал
tstilkov - благодаря, много полезна информация.

n-a- Много ми хареса коментара ти за жената : d

Нека темата не се превръща в тема за заяждане. Да коментираме конкретната къща, аз ъпдейтвам първото мнение с полезно инфо. Може и да съм и да не съм човека, който ще построи такава къща, но все пак на някой ще му е полезно.
stonesour - специалист
защо приемаш коментарът ми за заяждане.

покупката / строителството на дом следва да бъде рационално действие, обусловено от съответните потребности и съобразено със съответните възможности.
поне така ги разбирам аз нещата.

при теб поведението е ирационално /искаш да строиш жилище за сезонно ползване/, а през другата част от година да се сместваш някакси в едната спалня, с която разполагаш. за същия строеж оглеждаш ПИ-та, а не УПИ-та, без да имаш идея, може ли и за колко да ги вкараш в регулация. искаш да водиш две деца да живеят в жилище, в което най-скъпия уред е печка и хладилник.

абсрахираме се от конструкцията, която си избрал, но ако тръгнеш да реализираш идеите си, нахвърляни в този вид, само ще се хвърлиш в излишни допълнителни разходи като с вилата в к'стендилско, която очевидно в момента не планираш да ползваш. щото в един момент ще разбереш, че това не е точно онова, което ти трябва.
Добре, може би по-скоро отклонение от темата, а не заяждане :)

Може би е моя грешката, че реших да се обеснявам без да съм дал достатъчно подробности, като това, че двустайното ми жилеще е с квадратура, като повечето тристайни ново стройтелство и лесно може да се добави още една стая или, че къщата на Ваксево ще е за родителите ми след като се пенсионират и тн. тн.

Питах тук, защото много ми харесва идеята човек сам да сътвори нещо, а не да изсипе едни пари и да се нанесе в перфектната си къща. Удоволетворението идва от това сам да направиш нещо.

Колкото до регулацията, питах, защото тук можеш бързо да получиш отговори от хора, които сами са си направили къщите/ремонтите/апартаментите и тн. Иначе парите си изкарвам с архитектурна визуализация, та архитекти, колкото искаш около мен :D
stonesour - специалист
дали и колко ще струва да се вкара даден имот в регулация могат да ти кажат със скица и най-добре в общината.

за съжаление без изсипване на пари трудно може човек да получи удовлетворение от резултата, па ако ще и сам да си строи къщата.
живеем в комерсиален свят. а една нова къща струва повече от тристайно жилище. при равни други условия.

ако не ти се дават 80 000+ евро за тристаен, за по-малко от това граничи с фантазията да си купиш свестен парцел и да си построиш и обзаведеш читава къща върху него.

може би нещо старо, за ремонт / преустройство.
VLADO66 - майстор
Доколкото знам частичните регулации,каквото представлява вкарването на един имот в регулация вече не са разрешени.Правят се квартални планове.Така че имота трябва да е урегулиран,като преди покупката,продавача трябва да си извади виза,за да може купувача да е сигурен дали може да строи и какво.
Привет,

Какво ще кажете за такъв тип основи https://www.youtube.com/watch?v=fXhd0EsHDwo ?
egomen66 - майстор
DimitarDimitrov написа:
Привет,

Какво ще кажете за такъв тип основи https://www.youtube.com/watch?v=fXhd0EsHDwo ?
Става , за шнурово скеле...

Определи един финансов диапазон. За колко пари , какво искаш да постигнеш?

(около 20-30 000е. за мястото) #-o
Привет,

Рано е за сметки и пари да се говори, по-скоро ми се иска първо да си изчистя концепцията за къща.

egomen66 - да има и много по-скъпи места, има и по-евтини, сега ако някоя място е хубаво и си заслужава може да се отделят повече средства, ето например това в Горна Баня изглежда симпатично за30к евро http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5& ... 45bv3&f1=1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Pop up House около София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: