• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
mavryt4o написа:
Еее как секи ден .? Струговам нови орехови дръжки за длетата тамън ще пробвам.Иначе си кътам орех искам скрин да ми е дипломната работа от орех правя си шаблон за лястовича опашка .Няма да има видий всичко на зглобки и някакъв красив финиш.
Сглобка
Предпочитам на длетата дръжките голи. С времето и работата ръцете ми сами ги намасляват и полират. Като са лакирани ми лепнат. Е, това си ми е лично мое усещане
Не им слагай восъци. Ако искаш първоначално ги намасли и толкоз. Абе каквото искаш ги прави. Те са за работа :lol:

За ореховия скрин - обожавам да пипам нещата. Материи, повърхности... Полиране му е майката, ще си пробваш и ще си избереш политурата. Много търкане! Много търкане, но резултатът си заслужава. Нищо не може да се сравни с добре обработено парче дърво!
Лакирана мебел може да струва 50 или 200 в зависимост от лака, нооо добре полираната си е 2500
Последна промяна от n_a на чет фев 04, 2016 10:48 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
За сега най-приятното на пипане покритие е Осмо Топойл. С него мажа кухненската маса през 4 - 5 месеца...

За дръжки ползвам тиково масло...

Вакса не съм ползвал. Тия дни, ако се сетя, ще скокна до един съсед да сравним Топойл-а на Осмо с маслото на Икея, което предлагат за кухненски плотове... Би трябвало да е аналогично...
  • 1
  • 2

Тема "Безцветен восъчен лак за дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: