Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Днес на пазара се предлагат ралзлични мини електроинструменти. Най-известните, които съм виждал са Proxxon и Dremel.
Има ли други добри марки, които си струват?
Стават ли мини електроинструментите за сериозна работа, не са ли само играчка?
Какъв е вашият опит?
Кое е най-интересното нещо, което сте изработили с тях?
edemy2001 - специалист
Ето моя "Proxxon" направен от старо автомобилно компресорче, малко пластмаси, малко стругарска работа, едно парче пружинен тел ф3 и универсалния ми токоизправител.

https://youtu.be/50qbA6TiGVs
Прикачен файл:
DSCN01_resize.jpg
Прикачен файл:
DSCN02_resize.jpg
Прикачен файл:
DSCN03_resize.jpg
shotik - майстор
blago_t написа:
Днес на пазара се предлагат ралзлични мини електроинструменти. Най-известните, които съм виждал са Proxxon и Dremel.
Има ли други добри марки, които си струват?
Стават ли мини електроинструментите за сериозна работа, не са ли само играчка?
Какъв е вашият опит?
Кое е най-интересното нещо, което сте изработили с тях?
Ами то като при другите машини-големите за сериозна работа - малките за фина работа.
А тези дремели не бива /дори и да се захване / да се пробиват отвори с 10 мм да кажем ,или да се режат дебели материали, то си е слабо.Моят зет ме пита веднъж дали с дремел и някакво циркулярче към него ,което имал ,дали може да реже шперплат и пластмаса с дебелина 12 мм . Ами не става,все едно да качиш на лека кола 5 тона цимент.
С дремел съм шлифовал дребни детайли, почиствал съм контактни пъпки , друго не си спомням .
naB4o - специалист
В моята работа се налага ползването на мини-шлайф дремел. Разпробиване на ръждясали диоптрични рамки (винтодържачите им), зашкурване, рязане на винтчета за очила и заглаждането им, полиране на дребни детайли.
Разтегливо понятие е сериозна работа, понеже моята е сериозна, но е фина. Ако под сериозна се има в предвид - тежка - не са затова.

Тема "Мини електроинструменти - вършат ли работа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: