• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 40
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
Нали се разбра, че тази снимка е от друг град и е от 2013-а ... :)
lov - майстор
То Chefo77 може да пробва кат му докарат машинката. :lol:
И аз назнайвам някои чалъми дупка на триплекса ще се получи ама тая винетка ще се нацепи преди да успее да я свали от там. На закалено стъкло ще има да си прави пъзел от нея и ще му трябва пинсетка и поне половин час докато я събере. Докато го докоснеш с абразив и става на сол.
Комшията си я беше събрал в цигарена кутийка заради хвръкнало камъче. :lol:
Chefo77 - майстор
Ааа, като нищо ще ида при един приятел (един от най-добрите, да не кажа най-добрия тенекеджия в града) и да пробвам, но 20 лева за диск за пробата - някакси не си струва :lol: :lol: :lol: Пък и няма да тръгна да свалям винетки, най-много да увелича продажбите на моите фенове :lol:
kozl - майстор
lov написа:
Айде по полека стига си вярвал на журналистически измишльотини дето се чудят как да запълнят колонката..
Те си нямат на идея как се реже закалено стъкло или триплекс. Ако ми го покажат как става тоя номер пък и за 3 минути ще ги почерпя с винетка. :lol:
Предното стъкло не е закалено, а е триплекс. Lov ти виждал ли си пукнато закалено стъкло :? И все пак стъкларите да се изказват. Съдейки по погрома от софийската градушка, закалените стъкла падат на парчета, а триплекса се пука, надробява около удара и си седи на мястото. Има и закален триплекс. Като се пукне и става мрежа от красота. Ползват го за ефектни плотове на мебели. Само че под структурата на петплекс. 3 стъкла и 2 слепващи фолиа.
А на джурналистите не треба да се верва. Сензацията дига тиража. Търговски джурналистически трикове.
Аз вече две винетки от 2015 г свалям и снимка съм постнал. Това лъскавото ми остава на стъклото. Чакам някой по-майсторски да я свали и да покаже как стаа.
Иде ми идея да ползвам препарат за премахване на стикери, но мноо скъп. Предишния флакон свърши, за нов душа боли парата да брои :lol:
nikolovvd - майстор
toolegittoquit написа:
Маслото се сменя на километри, а това че има 2 коли, не означава че ги правят по 10,000км на година.
Затова някой карат таралясници или с други думи гробници. И после не пали, пресецва, работи на 2-3 цилиндъра.
Маслото се сменя на километри или на 1 година, ако не си направил километрите. Ако не вярваш питай някой професионалист по ДВГ. Едно е маслото да стои в двигателя 2-3 години и съвсем друго да прекара 2-3 години в бутилката или варела в склада.
В единия случай се нагрява и охлажда циклично, а в другия стои на почти постоянна температура.

Като ви спират служители на КАТ за проверка е най-добре да оказваме съдействие, защото едва ли някой от нас е в течение на полицейските акции, а такива се правят всяка седмица. Било за акцизни стоки без бандерол, било тематични за винетки, ГО, ГТП и т.н.
Освен това никой не може да знае кога ще се натресе в район, където е извършено убийство, обир или друго тежко престъпление и има блокади по пътищата. В такива случаи може и да ви свалят от колата, че и белезници да ви щракнат стига да имате някаква прилика с някое от издирваните лица. Закона за МВР дава право на 24 часово задържане без прокурорско разпореждане и решение на съдия, а да ни задържат винаги ще се намери повод дори и измислен.

И мен са ме спирали за нарушение, но много рядко съм бил санкциониран, а за последните 7-8 години нямам нито актове нито фишове.
Преди 10-тина години ме спряха за неправилно изпреварване между Стара и Нова Загора, дори пуснах десен мигач преди катаджията да е вдигнал палката. Обясних на полицаите какво точно ми е нарушението и си ме пуснаха без последици за мен. И те са хора, а някой са и много добри психолози. Виждайки, че си на ясно с закона и допуснатата грешка не смятат за нужно да пишат АУАН или фиш, но ако още със спирането слезете от колата и нахъсан тръгнете да се разправяте с тях спукана ви е работата.
Помнете, че тези хора не са на пътя за собствено удоволствие или по свое желание, а да ни предпазват от собствената глупост, самоувереност и безрасъдство.

Що се отнася до свалена винетка от предното стъкло, то тя не става за нищо. Нито може да се сложи на друго стъкло, нито може да се отиде с нея и да се поиска нова, защото го няма отрязъка и платежния документ, които са задължителни при издаването на нова винетка (при това безплатно!). Затова си пазете отрязъка и касовата бележка при големия талон на колата у вас. Може и при документите на колата - ГО, ГТП и двустранния протокол за ПТП, но само ако ги вземате с вас при напускането на автомобила.
radius - майстор
kartechar написа:
Страшното е, когато имаш възможност да притежаваш само една кола и тя да се ползва от всички в семейството - примерно аз, съпругата и дъщерята. Тогава отиваме на 3х97 лв
Съвсем нямах предвид да е по този начин. Просто си притежавате една винетка и който кара колата я носи. Но е ясно, че така ще им спаднат приходите и няма да го направят без отпор от наша страна.
nikolovvd - майстор
Най-справедливо е пътната такса да влизат в горивото - колкото караш, толкова плащаш, както е в Германия.
Притеснявам се обаче, че пак ще го побългарим и ще стане като с цената на горивата в момента.
radius - майстор
И за мен това е най-справедливото, но ще има хора с резачки и офроуд машини, които ще са недоволни.
nikolovvd - майстор
Винаги ще има недоволни. И без пари да са винетките пак ще има недоволни, че едни вземат по 1-2, а други по 3-4.
lov - майстор
kozl написа:
Предното стъкло не е закалено, а е триплекс. Lov ти виждал ли си пукнато закалено стъкло :? И все пак стъкларите да се изказват. Съдейки по погрома от софийската градушка, закалените стъкла падат на парчета, а триплекса се пука, надробява около удара и си седи на мястото. Има и закален триплекс. Като се пукне и става мрежа от красота........
Ами няма как да видя пукнато закалено стъкло. То просто става на сол. Те това се опитвах да обясня. Те по принцип всички челни стъкла трябва да са само триплекс но има и ментаци или на по стари коли които са само закалени.
Доста триплексни стъкла съм бастисал на времето точно заради лепящия слой вътре. Разтваря се в ацетон и го ползвахме да импрегнираме дъната на палатки и обшивки на лодки. :lol:
А то тогава в ония времена триплекса беше рядкост и голям късмет да намериш такова. :-D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 40

Тема "Лепене на Винетки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: