Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
DimitarD написа:
Знам че Лазар не е съгласен с мнението ми и че никога няма да "падне по гръб" но размера си има значение.
Митак, нещо петимен ли си? Като не иска по гръб, пльосни го корем и действай.
DimitarD написа:
30-ката е по-удачна /за моето жилище/ особено когато е много студено и се наложи горелката да затопля водата от 20 градуса на 30 kw след почистване нa котела.
Десетте дни студ минаха. Днес и още 90 дни в топлото какво правим? Сега се е почнало едно спиране - пускане, шлаки, буци, топчета, чудеса.
milo65 - специалист
Лазаре, нищо подобно, горелката не се спира, освен за почистване, нито влиза в изчакване- дозите са такива, че да не се достига зададената температурата, с твоя помощ работи идеално. Но нагар си има, е не е голям и е само в края на тръбата- на сантиметър от изхода на пелетите. Навътре няма нагар. Ако не го почистя навреме може да се затрудни подаването или да затегне шнека, знам ли...Имам чувството, че пелети, части от тях, или прах от същите, остават неизбутани в камерата и там си горят и полепват в края на тръбата и така постепенно нагара нараства с времето.
DimitarD - специалист
6osi6 написа:
DimitarD написа:
Знам че Лазар не е съгласен с мнението ми и че никога няма да "падне по гръб" но размера си има значение.
Митак, нещо петимен ли си? Като не иска по гръб, пльосни го корем и действай.

DimitarD написа:
30-ката е по-удачна /за моето жилище/ особено когато е много студено и се наложи горелката да затопля водата от 20 градуса на 30 kw след почистване нa котела.
Десетте дни студ минаха. Днес и още 90 дни в топлото какво правим? Сега се е почнало едно спиране - пускане, шлаки, буци, топчета, чудеса.
Шосиш, да имам нужда от почивка в Белек :-D . Притеснения немам за топчета, джамини, кълбенца и други сферични израстъци в камерата, настроена е на 5/10/20 kw и цел следобед си бълбука. Па шлака с тези пелети няма. Дано се окажеш пророк да се задържи така още 90 дни, и ако е така имаш един чувал пелети от мен :-D
judas - специалист
Да дам и аз мойте "5 стинки", макар че никой от топлотехниците не сподели този факт: ОБЕМЪТ НА КОТЕЛА Е В ПРАВА ПРОПОРЦИОНАЛНОСТ НА КОЛИЧЕСТВОТО ВЪЗДУХ за горенето. На степен 1: load 1,2, cycle 60, fan 24!
damyaniq - специалист
Здравейте! С горелка Грейко РБ 20 съм работи нормално но на моменти я прихваща и започва "пелет жам" чистя опто двойката оправя се и след 2-3 дена пак, почиствам оправя се след 10-15 дена пак същото. Няма шлака просто не мога да си обясня защо ми прави тия номера? Прави го при зареждане сутрин. Дали е нещо софтуерно версията е 1/1, 1/1 Споделете ако имате същия проблем. Благодаря! :?:
milenskior - специалист
damyaniq написа:
Здравейте! С горелка Грейко РБ 20 съм работи нормално но на моменти я прихваща и започва "пелет жам" чистя опто двойката оправя се и след 2-3 дена пак, почиствам оправя се след 10-15 дена пак същото. Няма шлака просто не мога да си обясня защо ми прави тия номера? Прави го при зареждане сутрин. Дали е нещо софтуерно версията е 1/1, 1/1 Споделете ако имате същия проблем. Благодаря! :?:
С какви пелети си?
Аз гора слънчогледови с изключително много пепел и нямам такива проблеми.
Как точно чистиш опто двойката?
Stambo_ - помощник
Здравейте,

От вчера немога да запаля горелката ми. Първоначално даваше че се е препълнила след като се опитах да я запаля без да и подавам пелети (откачих меката връзка) и след първоначалното зареждане я монтирах обратно. Сега постоянно опитва да запали и ми дава неуспешно запалване и не знам къде да търся решение. Несъм сигурен дали подава пелети но нищо несъм пипал в това отношение освен тръбата за пелети (меката).

Поздрави,
gnt69 - майстор
В горелката в камерата за горене която е в котела има ли пелети.
filmatoplo - майстор
Скоро чух как един човек си решил ядовете с това, извадил сензорите от местата им, вкарал ги в една 5 сантова пвц тръбичка да си се гледат колкото си искат. Нямал повече ядове от тогава. Разберете ме правилно, не съветвам за промени в горелката, само казвам как човека е решил да не се цапа оптодвойката.
Stambo_ - помощник
gnt69 написа:
В горелката в камерата за горене която е в котела има ли пелети.
Как да проверя дали в самата горелка има пелети?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: