Здравейте! Като читател във форума от доста време, реших че е крайно време да се регистрирам и да задам и аз някой друг въпрос, на който не намирам отговор. Тъй като съм предвидил голям ремонт на 1-ви етаж от къща, строена 1958 година, се появиха и много въпроси. Като непрофесионалист, а майстор любител, така да се каже, имам мнооого да уча. Та относно ремонтът. За съжаление първата трудност, пред която всички се изправяме, когато се захванем с ремонт са парите. Точно и това е причината да си нахвърлям идеи в главата без реален проект все още. Та към първият проблем - банята не само, че е малка (ширината и е едва 1 метър), а на всичкото отгоре, подът е с мозайка, върху която са лепени плочки. Поради удължаването на банята, защото има такъв вариант, подът искам да го изкъртя до плоча, която пък от друга страна не е особено дебела. Притеснението ми е, ако тръгна да къртя подът в банята, да не видя сметката и на плочата. Ще гледам да я наснимам в неделя. Как най-безпроблемно за конструкцията с възможно най-малко удари и вибрации се премахва нещо толкова здраво и твърдо от не толкова здрава конструкция? Може би на ръка? Може въпросът да ви се вижда несериозен, но се притеснявам да играят къртачите върху не толкова яката плоча отдолу. Благодаря ви много, предварително!