Мечтата на всяка домакиня
elby - специалист
На пода на кухнята имах стар паркет и отдолу имаше битум.Като махнах стария паркет час от битума се махна и в резултат на това пода е неравен.Как да го изравняза да мога да сложа теракот при положение ,че замазката няма да хване за битума?Самият битум пробвах да го махна,но не става.
Сух под няма да стане,защото той ще е поне 3см висок а на мен разстоянието от пода до вратата е 3,5см-не остава място за теракота или ламината.
masterval - майстор
Разтвори го с бензин и го забърши.
Стефан - майстор
Задачата е трудоемка, но не невъзможна. С бензин, или друг разтворител няма да стане, защото ще "просмуче" в бетона. И ще стане още по-лошо.
Според мен, само с къртач и длето може да се премахне, до здрав бетон. По същия начин се премахва и лепило С200 под балатум.
Съвети много, ти избирай на кого да вярваш.
larana - напреднал
И аз имах същия проблем. Взимаш една бензинова лампа и започваш да грееш докато се размекне. После му мяташ пясък докато е стопено и си готов. Разбира се действаш на принципа "проба-грешка" - колко да стопиш и колко пясък да хвърлиш. При мен понеже беше доста криво и провиснало та най-малката дебелина на замазката беше 2-3см, а най-дебело цели 7см, та дори да не е захванало добре просто няма как да "мръдне". Аз го мазах и с теракол (с една мокра метла) за всеки случай.
masterval - майстор
Това е интересно, колко може да попие разтворен в бензин гудрон :-D :-D :-D - да кажат спецовете по лепене на воалит и др.под. Допускам 2-4 милиметра.

Но предложението на Ларана е направо гениално просто!
emil_v r - майстор
Елби не ги слушай , тия хора ш'те съсипят , по-добре го запали! :x

Изчукай битума със секач ,не е трудно .
По принцип ако не ми вярваш -питай Стефан.
larana - напреднал
emil_v r, със секач е най-добре вярно, но нали знаеш, че големите открития са ставали щото човек го мързи. Та най-вероятно мурафета с бензиновата лампа и пясъка го е измислил някой майстор докато се е потил над чука и е проклинал умника измислил залепването на паркет с битум. :-D
emil_v r - майстор
Ларана (Лари ) замислих се ,сигурно си прав/а , но помисли и ти.
Аз и мн. от скъпите майстори на чужд човек задължит. бихме изчукали битума за да е най-добре.
Нима сам на себе си би направил компромис ?
Вероятно става и както казваш .
Знай обаче, че на времето нямаше абс. никакви лепила и по принуда се лепеше с битум , знаехме и че е канцерогенен .
Ако не ми верваш, питай Стефан .

Тема "Битум върху плочата-как да го махна или подравня за теракот." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: