Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
nobreak - специалист
Тук са в банята и не знам проблем ли е...
nobreak - специалист
jekasus написа:
Фаянсаджията(който лепи плочките) ли маза банята?
Ако не, не ми разправяй, че стените са били равни.... лепено на дебел слой и заради улягането на флекс лепилото потроши тънките плочки(возможно ще позная - дебели 6мм)...
Фаянсаджията си маза банята...
nobreak - специалист
nikolov333 написа:
Ако чукат на кухо виж тази тема http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=4&t=53040
Не чукат на кухо, а и съм гледал майстора, доста старателно ги лепи....
jekasus написа:
Фаянсаджията(който лепи плочките) ли маза банята?
Ако не, не ми разправяй, че стените са били равни.... лепено на дебел слой и заради улягането на флекс лепилото потроши тънките плочки(возможно ще позная - дебели 6мм)...
Плочките са първо качество 25х50 - турски 20 лв. м2 и не са някои тънки. Флекс лепилото колко време уляга? В смисъл възможно ли е и сега да уляга или просто пукнатините са били по-малки и сега се забелязват от температурните разлики?

Преброих ги за момента са 9 плочки....я кажете най безболезен начин за сваляне на плочка, от къде се започва да се чупи, мисля да ги изкъртя и да залепя другите със силикон....Четох, че първо се зачиства фугата напълно покрай плочката, правят се няколко отвора в средата на плочката и после със секача и чука от средата продължаваш към краища внимателно.
kozl - майстор
А какъв е хастара?
Почни от фугата. Премахни фугата около плочката. След фугата изтържи лепилото до хастара по периметъра на плочката. Вече може да чукаш с остър секач, за да си направиш място за секача да може да са подпъхне м-у плочка и лепило. Ако лепилото е много яко - зле ще трябва да отлепва от хастара. То за това един плочкаджия съветваше мислете как лепите, щото да не се наложи да сваляте :?
nikolov333 - майстор
Според мен се е напукала мазилката отдоло..и в последствие плочките :idea:
nobreak - специалист
nikolov333 написа:
Според мен се е напукала мазилката отдоло..и в последствие плочките :idea:
Ако беше така предполагам щеше да има спукани плочки и през средата, а не само по ъглите. Тази година сменяха тръбите около блока и бяха го разкопали от трите страни. Възможно ли е да оляга нещо?
kozl - майстор
Лепих анкери за бойлер с някаква смес не помня марката. Анкерите стегнаха, но плочките около анкерите се пукнаха подобно. Което означава, че сместа си променя обема и внася напрежения. Гипса също раздува при втвърдяване, но пък е хидрофилен и радува от влага.
Колко са напуканите плочки? Има ли закономерност? Пукнатината с нокът в коя перпендикулярна посока на нея се усеща в повече? Посока от ъгъла към средата или обратната?
Опитваме се да гадаем причината. Причината може и да е локална, може и да е глобална :? Дебело нанесено лепило, здраво лепещо, със склонност към свиване на обема си при втвърдяване вероятно ще направи същата поразия. Може в местата на спукване да е имало дупки запълнени с лепило при поставяне на плочката.
nobreak - специалист
kozl написа:
Лепих анкери за бойлер с някаква смес не помня марката. Анкерите стегнаха, но плочките около анкерите се пукнаха подобно. Което означава, че сместа си променя обема и внася напрежения. Гипса също раздува при втвърдяване, но пък е хидрофилен и радува от влага.
Колко са напуканите плочки? Има ли закономерност? Пукнатината с нокът в коя перпендикулярна посока на нея се усеща в повече? Посока от ъгъла към средата или обратната?
Опитваме се да гадаем причината. Причината може и да е локална, може и да е глобална :? Дебело нанесено лепило, здраво лепещо, със склонност към свиване на обема си при втвърдяване вероятно ще направи същата поразия. Може в местата на спукване да е имало дупки запълнени с лепило при поставяне на плочката.
Като гледам под чашките на батерията лепилото си е дебело, но закономерност при напукване няма...на различни стени са и на такива, на които няма тръби и в и к, даже има една на гипсокартона на касата за вратата. Единственото еднакво е, че са спукани по ъглите на самата плочка - като на снимката и не отиват към средата на плочката. Възможно ли е на ъглите на плочката да не е имало достатъчно лепило или да липсва такова и да е останало кухо? Посоката според мен е от периферията на плочката навътре....
nobreak - специалист
chapara написа:
А снимки :?
Ще ми е интересно да чуя и твоето мнение...

Тема "Микропукнатини плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: