benimm8808 написа:Точно и аз това и аз щях да кажа . Разхода ти е супер добър като за 24 работа. По скоро ние неможем паднем на твояmimitoni написа:За кой колеги говориш?benimm8808 написа:Колега помпата съм я настроил на 45гр. а налягането в системата го свалих на 0.5атм. Че какво ли друго мога да направя? 23гр. на въздуха със стайния термостат денонощна работа от 10/10/15 до сега 144 чувала букови пелети. Не се съмнявам в колегите
Няколко дена размишлявам над тази снимка.
Колега на колко градуси си настроил помпата да се включва?
Над 65?![]()
![]()
но дори при 0,5 шнек и 1450 вент. на 1ст. посмъртно не мога да падна до техният разход
![]()
Говоря за ПМ 23
Не виждам нищо странно в разхода ти- за 117 дена си изгорил 144 чувала.Това прави по 18.25кг на ден при ДЕНОНОЩЕН режим.Аз под 2 чувала на 24 часа не мога да падна в студовете(януари).
Понеделник правих засичане на пелетите-от 23.09 до 01.02- 155 чувала(като само януари не съм я гасил,бачкаше 24 часа).

Между другото се замислете и за количеството пелетеи които настройваме да се подават в режим на модулация.
Има една граница на минимума която като я подминеш става точно обратния ефект. Вместо да имаш икономия, започваш да гориш повече. Аз си правих доста експерименти и моя минимум съм го открил . Под тази стойност температурата на газовете и пламъка са толкова нищожни че водата изтива бързо и се получава по-често включване на по-висока степен и в крайна сметка се оказва че за 24 часа вместо повече да е била в модулация тя повече е догонвала зададената Т и съответно разхода е по-голям.
Естествено това е строго индивидуално според радиаторите ,системата, пелетите и т.н.
Основната цел при настройката на модулацията е да се направи така че камината да е максимално време в режим на модулация , а не да се гони възможно най-малката доза пелети с кяото да не изгасне.
Да мога да я карам и на 0,5 и вент на 1500об в модулация без да изгасне , ама при мене крайния резулта при мойта система беше доста по-голям разход от колкото в модулация на 0,8 и вент на 1550об. . Разликата в разхода ми беше 5 кг за 24 часа.
Замервах доста дни защото и ан мене не ми се вярваше първоначално че е възможно, обаче като поседиш и наблюдаваш как гори и скоро ти стява ясно. Например на 0,5 пелети за около 10-15 мин започва да качва на по-висока степен. А на 0,8 пелети на около 50 мин .