Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
marc - специалист
Позната история. Жена ми вместо да иде до супера да вземе подходящ препарат, взела и с тел за чинии изтъркала част от боята. След време дъното се проби, ами то на едно место е като дантела. Имам идея да направя нещо като тава с подходящи размери от желязна ламарина 1 мм. или от неръждавейка 0.6- 0.8 мм. Отпред разбира се да не е толкова висока за да може по лесно да се изважда тавата с ястието.
Има и друг вариант, например парче ламарина, закрепено с поп нитове. Но не знам какво има от долу под фурната та да не стане беля та да пробия я нагревател я нещо друго. Проблема е в това, че е изнесена на терасата и ще ми е трудно да я обикалям отпред-отзад.
Имате ли други идеи и ако може ми помогнете, дайте по ефектни идеи.
Благодаря предварително.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Просто отрежи една ламаирна, Заглади и ръбовете и е положи на дъното. Никакви бордове, никакви винтове, ниакви нитове.
И не обвинявай жената! Каква ще да е тази печка дето една жена телче в ръка ще я пробие, яааа умната!
marc - специалист
Благодаря за идеята n_a. Разбира се, че това е най лесното, и това ми беше първата мисъл. Но както писах, не знам ако потече вода от конденз от парата и протече долу каква беля ще направи.
Искам да не е направено временно... за постоянно. Но въпреки всичко май най напред утре да отрежа ламарина и да закърпя положението временно....

ПС: забравих да кажа, че дъното се е огънало и.. как да обясня, ами като лодка станало.
И не обвинявам жена си, знам за новото качество на изделията напоследък, за съжаление.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Нищо лошо няма да стане, споко. На хубавите печки дъната са си им огънати. Профи печката ми даже си има и дупка. Наливам вода, изтича и е чиста
За да си спокоен, щи кажа че половината свят не си чистят печките, пробиват си се най-редовно, изкипяват им гювечите и нищо страшно не се получава.
Та - СПОКОЙНО!

п.с. Ако много те сърби, нали си чувал за червен силикон за двигатели :-)))))
ivanovbg - майстор
Да бе силикон [-X Ще мирише гювеча на сервиз.

Като направя една сметка - печката е на поне 8 години, а може и повече. Ей идва 8-ми март. Изненадай я :yawinkle:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ако бях мъж, хубаво бих си помислила, преди да подаря печка за 8ми март. Знам, че някои хич не го умеете това, та казвам
lyubohar - майстор
Имал съм 2 печки Горение.И лелята също.
И на трите им се пробиха дъната.В резултат изгаря реотана,ако капе върху него.
Затова да не се ползва докато не се оправи.Най лесно с парче ламарина и поп нитове да не мърда.
Жена ти не е виновна.Да се извиниш веднага! :lol:
Сегашната е Бош.Почиствам я с една пяна от Метро.
Вечер я напръсквам,а сутрин с една дунапренена гъбичка от тези дето имат един пласт по стържест я избърсвам.
И сам,че жените си нямат и понятие. :lol:
ivanovbg - майстор
n_a написа:
Ако бях мъж, хубаво бих си помислила, преди да подаря печка за 8ми март. Знам, че някои хич не го умеете това, та казвам
Не на осми, а СЛЕД Осми март! С други думи - Празника свърши, трябва да готвиш. Че ти си лесна ще ядеш бой, но аз какво да ям? :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
lyubohar написа:
....
И на трите им се пробиха дъната.В резултат изгаря реотана,ако капе върху него.
.....
А за Горение само хубаво бях чувала! Калпаво и недомислено, хм
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ivanovbg написа:
n_a написа:
Не на осми, а СЛЕД Осми март! С други думи - Празника свърши, трябва да готвиш. Че ти си лесна ще ядеш бой, но аз какво да ям? :?
Замазаните работи са си замазани
Впрочем, готварска печка на 8 години, тъкмо се е разработила. Май не си чувал жени как се опкават от новата печка и как хубаво печала старата...

Тема "Пробито дъно на фурната на Gorenje" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: