• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
Не мисля че бойлера ще изпълнява фунцията на буфер
Не съвсем, но все пак. От полза е ,шом липсва буфер.
n.ganev - майстор
plastkomfort написа:
Днес ще пускам TORCH в едно село близо до Дряново който иска да заповяда да види как работи.
#-o Въй Въй Въй Изгоря някой Ингилизин.
plastkomfort - специалист
Защо да е изгорял ?
Напротив много е доволен.
andy_forresite - майстор
Има ли отзиви от нов собственик на тази отоплителна инсталация?
Понеже не видях досега да се е споменавала думичката екология и състава на газовете през комина, да взема да вметна, че Торч 2 отговаря на най-високия клас в това отношение (клас 5). Това също трябва да се взима предвид при избор на такъв вид отопление. Ще дойде време да ни проверяват какво излиза от комините, ще ни карат да си слагаме филтри и не знам какво.
Не съм попадал на сайт с толкова информация и то не само за конкретен продукт, а и за принципни неща от топлотехниката. Явно стремежът е да се предложи изделие, което да не изисква намеса от клиента. С дървените пелети от високия клас е така. На слънчогледови ще се налага някаква помощ от време на време, но предвид по-ниската цена на пелетите от люспи може и да си заслужава. Трябва да се пробва и да се прецени кой вариант е за предпочитане. Мен специално не ме мързи и ще пробвам със сигурност. Всъщност каквото и да купя ще го пробвам и двата варианта.
Няма да имам интернет свързаност, тъй като съм с нет на Виваком (неподходящ IP адрес). Не че няма решение и на това (друг доставчик).
Това е похвално.В клас екология изпреварват водещи европейски производители с гърда-две напред.
krasen1 - специалист
andy_forresite написа:

Не съм попадал на сайт с толкова информация и то не само за конкретен продукт, а и за принципни неща от топлотехниката. Явно стремежът е да се предложи изделие, което да не изисква намеса от клиента. С дървените пелети от високия клас е така. На слънчогледови ще се налага някаква помощ от време на време, но предвид по-ниската цена на пелетите от люспи може и да си заслужава. Трябва да се пробва и да се прецени кой вариант е за предпочитане.

От клиента се изисква едно почистване и зареждане на пелети.Не обслужи ли котела,стои на студено.
Слънч.пелети съм изгорил 90кг.подарък и нямах никакви проблеми.Бяха слабо калорични,а и като цена не ме устройват.Ако са на цена 100 лв.бих пробвал пак,но на 180-220лева да си ги горят.
В момента горя иглолистни на цена 293 лева с транспорта.
andy_forresite - майстор
Пепелта направи ли проблем?
Дали ще стане ако взема 3 тона от слънч. люспи и 2 тона дървесни и да ги мешам при зареждането 1,5 кг слънчогледови към 1 кг дървесни?
Питам, защото ако дървесните ги взема тази година на 360 и са 5 тона, това прави 1800 лева. С двата вида евентуално може да се слезе до 1200 лева. Е, ако са на 300 дървесните може и в хилядарка да се вместя .... супер.
Evgeniy - майстор
andy_forresite написа:
Няма да имам интернет свързаност, тъй като съм с нет на Виваком (неподходящ IP адрес). Не че няма решение и на това (друг доставчик).
Че какъв е проблема с динамичен IP? В единия вариант контролера си качва данни на сървъра, а при други може да се използва Team Vewer, като и двата не изискват постоянен адрес.
nelim - специалист
Evgeniy написа:
andy_forresite написа:
Че какъв е проблема с динамичен IP? В единия вариант контролера си качва данни на сървъра, а при други може да се използва Team Vewer, като и двата не изискват постоянен адрес.
Не е ясно как е организирана двупосочната връзка, защото освен че котела рапортува на сървърите на Торч, то и те му пращат команди,
ако обаче са го направили през един ВПН, няма нужда нито от статичен адрес, нито от публично IP :)
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: