• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MamaMy - майстор
За тонер ЗАБРАВИ!
С това се занимавам от 98 година и съм правил всякакви експерименти. Тонера е много лек и плува отгоре върху повърхноста на водата. Трябва да се добавя препарат който да се свързва с него за да се получава ефекта омокряне. За тази цел съм пробвал с няколко мазни продукта плуващи във вода и с най-малко 50 вида домакински почистващи препарати с голям процент ПАВ. Може би най-добре се представя обезмаслителят Меглио. От мазните продукти керосина, но миризмата в стаята е ужасна. Отделно, че един бидон 200литров пълен до половината с вода се задънва за няма и 20 касети. Това е по-малко от месец работа.
Не случайно големите фирми са измислили "камините". Там е комбинация от аспирация и компресор за обдухване+контейнер за отработен тонер. Това значи, че отработката не се изсмуква директно, а се събира чрез изсипване и се изсмуква само това което излети във въздуха или бива издухано с компресора.
Моя начин на работа е леко по-различен. Причината е липса на достатъчно финанси за пълното оборудване. Аз използвам обикновена прахосмукачка с регулатор на оборотите, циклонен филтър и филтър за цветен тонер на 3М. Не претендирам, че е съвършената система, но след месец работа в сервиза почти няма следи от тонер по мебелите. Прахосмукачката се управлява с електрически пeдал. Отделно използвам накрайник с вградена четка което доста облекчава почистването. Системата е леко грозна и груба на външен вид, но при чистене на циклона изсипвам над 3 кг. отработен тонер и във цветния филтър няма почти нищо. Филтъра на прахосмукачката е като нов.
Единственото което ми липсва е ширма, но няма къде да я свържа да духа. Помещението ми има прозорци все на официални фасади и е малко гадно да подухва тонер от там.
stomanata - специалист
Благодаря за информацията.
А може ли линк към този филтър на 3м?
MamaMy - майстор
Намирам го в дилърските ценови листи на вносителите на "Статик Контрол". Сега ще потърся дали се продава свободно някъде.
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Допълнителен воден филтър към прахосмукачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: