Здравейте , имам ситуация вкъщи и съм озадачен защо се случва това!!!? Живея в къща и ситуацията е следната:В едната стая на къщата,която ще е детска стая в контактите където е нулата и на пластините като проверих когато връзвах контактите има някакво напрежение(измерено с фазомер)което се явява за секунда и изчезва!!! Фазомера светва и изгасва за секунда!!! Картона ми е на конструкция,кабелите са в гуфре,но въпреки това дори когато пипна ъглите на стената -които са метални пак усещам такова напрежение което е за секунда и после изчезва ,нещо като боцкане.След 2-3мин.като че се генерира или акумулира от някъде и пак го има!!!? прекарах инсталацията през дупките на тухлите(за да не къртя) и под картона в гуфре.В останалите стаи на къщата това го няма!?Изключвам главният предпазител и отново на нулата и на пластинките в контактите се явява.!!!Меря с фазомера нулата ,светва и изгасва ,след това на друг контакт пък на нула и пластинките не светва,докосвам с фазомера металните ъгли на стената на гипсокартона светва и гасне за секунда!!!???Напрежението в контактите е 245-246 волта измерено с мултицет ,в останалите стаи на къщата е горе долу пак с такива стойности но нямам проблем там, възможно ли е това да бъде така, защото съм близо до трафопост!Направо съм в Цайтнот!!!
Някакви насоки,съвети или идеи от къде и как се случва това.Далече съм от идеята за статично електричество!Какво мога да направя?Благодаря на всички предварително!