Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mario-borisov - специалист
Здравейте, имам лунички на 220в. и само ми горят! Кaк мога до оправя това нещо?
velsi - Почетен майстор
Или купуваш крушки от качествена марка или сменяш с 12 волтови като добавяш съответния трансформатор според мощността, която искаш.
W123 - специалист
Или като ги сменяш си слагаш ръкавици...
мерси за отговорите
Trifun - специалист
W123 написа:
Или като ги сменяш си слагаш ръкавици...
Абсолютно правилно !!!
Луничките са халогенни лампи, а тяхното стъкло не бива да се докосва с голи ръце защото остават мазни петна от ръката (колкото и да е чиста !), които скъсяват неколкократно живота на лампата.
morenito - помощник
Или ги правиш на 12v и спират да горят. Начини много
ltg - напреднал
сложи един димер (регулируем ключ) вместо ключа - 12-15 лв в Практикер, така ще можеш да ги палиш постепенно и ако не ги пускаш да светят максимално силно ще изкарат мнооого :razz:
Чаро - Акълия
имам една луничка на Силвания 50вата 220 волта, и на кутията пишеше 8000часа живот :lol: вече сигурно е към 6000-ният час :lol:
е струваше 8,50 лв де (това преди три-четири год.) ежедневно ползване от порядъка на 4-8 часа (свети си и през деня) много съм доволен....
Неми позволявя да сложа реустат защото ключът ми е двоен за централната лампа и луничките.
докера - специалист
Защо да не позволява - копаеш дупка за втора конзола , пускаш мост на захр. фаза и проводника на луничките до нея и монтираш реостат , а на мястото на двойния ключ слагаш единичен само за лампата :wink:

Тема "Лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: