Колеги дайте мнения за безжичен стаен термостат който да командва пелетна горелка Бисолид.Разстоянието между термостата и приемника (горелката) е около 15 метра през 2 тухлени стени. Трябва ми само за контрол на самата горелка, няма да има допълнителни задвижки. Ще преустройвам Виадрус У22, 3 секции 17.7 киловата с въпросната горелка.Всичко предстрои да се прави тъй че съм отворен за всякакви съвети относно изпълнението по монтажа на горелката, ъпгрейда на котела с турболатори, както и за монтажа и настройката на стайния термостат. Към момента системата е с панелни радиатори и е под налягане,тоест не планирам промени по нея но съм отворен за съвети.Не планирам монтаж на термоглави.
VelinPetrov написа:Колеги дайте мнения за безжичен стаен термостат който да командва пелетна горелка Бисолид.Разстоянието между термостата и приемника (горелката) е около 15 метра през 2 тухлени стени. Трябва ми само за контрол на самата горелка, няма да има допълнителни задвижки. Ще преустройвам Виадрус У22, 3 секции 17.7 киловата с въпросната горелка.Всичко предстрои да се прави тъй че съм отворен за всякакви съвети относно изпълнението по монтажа на горелката, ъпгрейда на котела с турболатори, както и за монтажа и настройката на стайния термостат. Към момента системата е с панелни радиатори и е под налягане,тоест не планирам промени по нея но съм отворен за съвети.Не планирам монтаж на термоглави.за Виадруса най доброто рещение ,е да се повдигне на кутия от ламарина в която да се монтира горелката .За целта се изрязва дъното на котела .Има много снимки и клипове как се прави .Аз също ще монтирам горелка /направи си сам / на Виадрус ,но моя е У26 / При у-22 ,съм виждал монтирана горелка на долната врата ,защото позволява такова монтиране ,но доколко е ефикасно не мога да кажа .При У26 -това е невъзможно и се прави предкамерна кутия ,но и тя не е удачен вариант ! Най доброто решение е с кутия под котела