Иначе ако го кача там, помещението предвидено за буфера ще стане идеален килер. И все пак, доста съм скептичен относно идеята...
djendov написа:Страхотна идея, но беше ли в проекта и ако не е, как оправихте документите? Тавана на избата какъв е? Аз мисля под стълбището да е ел таблото и килер за боклуците, понеже нямаме предвиден такъв, но ако в дълбочина може още едно ниво..Тук е интересното. Плочата, която не сме изпълнили или по точно изпълнили на друга кота по никакъв начин не влияе на конструкцията или променя показателите на сградата. Конструктора остана много впечетлен и не е имал никакви забележки.
djendov написа:Моля за съвет:Аз не съм сигурен дали това е прекалено голям проблем. Но веднага ще ти кажа какво ще се получава.
Разрешение за строеж ще имам лятото. По първоначални сметки мога да изкарам стоманобетонната конструкция до втори етаж. Ако изкарам малко късмет с финансите, може би ще мога да излея и третата плоча, която ще е плосък покрив. Тая година няма да има пари за зидове, изолации и т.н.
Та, да започвам ли, или когато имам пари за целия груб строеж тогава да почна.
Иска ми се заделените пари да ги влагам там. Притеснява ме зимуването. Т.е. нали уж влагата в бетона замръзвала, рушала го и т.н. дали мога да реша проблема ако зимно време покривам целия строеж с найлон?
Или въобще да не почвам докато нямам пари за приключване на грубия строеж?
П.с. и другото, което ме притеснява, че ако спра преди третата плоча, арматурата няма ли да ръждяса за 1 година?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: