• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 40
Всички имаме коли, нали ?
kopaiko - специалист
Мисля че като си купих винетката темата се обесмисли.На касовия бон ми записаха номера на колата на която ще се лепи винетката.Не го пишат с химикал а на компютъра.Нямам представа навсякъде ли е така но на лукойл пишат номерата.
Tiger221 - специалист
На мен не ми написаха номера,купувах я от пощата. До сега винаги си лепя винетките,като изчиствам печата със спирт,изрязвам фолиото по контура,слагам малко веро и лепя. И аз не знам,защо го правя,рядко съм се възползвал от това.
А това със изрязването на стъклата,сигурно го правят с акумулаторния мултикътър от Лидл :D.
Chefo77 - майстор
То с тоя акумулаторен муилтикътър трябва да имаш половин час на разположение, за да отрежеш стъклото.
Но пък имам идея за "бизнес" с малкото ми шлайфче и диамантен диск :lol:
velsi - Почетен майстор
Акумулаторен Дремел и диамантен диск. Не е никакъв проблем. Докъде ще я докараме така... това е друг въпрос. Дано се усетят следващата година да променят нещо.
kozl - майстор
Да от следващата година винетката ще се продава комплект вградена в предното стъкло :?
velsi - Почетен майстор
Да бе, и стъклото армирано, с тел вътре, нали. :-D
toolegittoquit - майстор
А ако беше електронна, колко тъпотии можеха да спестят..Включително и да смъкнат цената, да не се грози предното стъкло със стикери...Да се пуснат лесно винетки с произволен интервал или да си плащаме за произволно време, когато колата ни трябва и по-добре да си управляваме разходите?
kozl - майстор
А ако се отчисляваше от акциза на горивото пък еле колко още може да спестят от дистрибуторската мрежа :?
Ама що да е лесно като може да е гадно :?
chapara - майстор
toolegittoquit написа:
А ако беше електронна, колко тъпотии можеха да спестят..Включително и да смъкнат цената, да не се грози предното стъкло със стикери...Да се пуснат лесно винетки с произволен интервал или да си плащаме за произволно време, когато колата ни трябва и по-добре да си управляваме разходите?
Да ама никой не иска да си управляваме разходите, а просто да си плащаме, ползвал-неползвал. И какво ще лапат "нашите" печатници :?: И другояче стои въпроса, защо аджеба годишната винетка трябва да е от 01.02 до о1.02, а не от датата на закупуване една година, както са всички неща като "каско", "гражданска отг.", риболовен билет и др. и трябва да се закупи в тежкия за повечето хора януари? Точно тогава са маса празници и е в отоплителен сезон. Мен лично би ме устройвало повече да си я купувам през лятото-юни месец, както м/увпрочем правя с риболовния си билет, "каско"то и гражданската. :?: :shock: :?
kartechar - специалист
Да, ама така даваш своята лепта още в началото на годината, за да могат до средата парите да бъдат прибрани от "правилните" хора, които пък в края на годината да отстъпят мястото си на следващите кръвопийци и така цикъла се затваря. А ние само циклично повдигаме темите, които след като поемем дебелия и му посвикнем, някак си сами се деактуализират.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 40

Тема "Лепене на Винетки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: