• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
djendov - специалист
Добре, може би трябва да внеса малко яснота, защото не сте ясновидци все пак.
Аз плавам и получавам парите на куп през няколко месеца. Много по-удобно ще ми е след единия рейс да вдигна 2 плочи, след другия последната плоча и зидове и т.н.
УДАРНО изпълнение, за мен означава бързо, качествено и скъпо. За да не е скъпо едно от двете трябва да отпадне. Ако не е бързо, няма да ми стигне почивката за цял груб строеж до изолациите. Та...затова питах колко е рационално да се "заземи" груб строеж. В никакъв случей не искам да правя компромиси с него.
Благодаря и на двама ви, и аз мосля, че няма да и е приятно на плочата(въпреки, че има груби строежи от 80те години дето нищо им няма).
kr1100 - майстор
ако няма да започваш веднага - не вземай разрешението . Срока му е 3г за започване и 5г с покрив. Ако не се вместиш в срока - наново пари за удължаване на срока.
djendov - специалист
До 5 години смятам и басейна, който ще е на покрива да е пълен. Притесненията ми са за 1, максимум 2 зими, може ли да и стане нещо на стоманобетонната конструкция.
gnt69 - майстор
kr1100 написа:
ако няма да започваш веднага - не вземай разрешението . Срока му е 3г за започване и 5г с покрив. Ако не се вместиш в срока - наново пари за удължаване на срока.
Почвай, докато не почнеш няма да свършиш. Удължаване на срок в Русе струва 70 лева. :partyman:
djendov - специалист
gnt69 написа:
kr1100 написа:
Почвай, докато не почнеш няма да свършиш. Удължаване на срок в Русе струва 70 лева. :partyman:
И аз така мисля, готовите пари най-бързо се харчат. Затова искам стъпка по стъпка, но ме притеснява какво се случва с оставената на открито арматура и с плочата за 1-2 зими.
gnt69 - майстор
djendov написа:
gnt69 написа:
kr1100 написа:
И аз така мисля, готовите пари най-бързо се харчат. Затова искам стъпка по стъпка, но ме притеснява какво се случва с оставената на открито арматура и с плочата за 1-2 зими.
Вземи кредит построй бързо и после връщай полека. :partyman:
Gadnyara - специалист
С извинения от мен! Въпросът е бил строго технически, аз го обърнах на финансови рискове и т.н.
Според мен, нищо няма да му стане (на бетона) за една-две зими, но се опитайте да консервирате, когато спирате строежа за по-дълго.
djendov - специалист
Gadnyara написа:
С извинения от мен! Въпросът е бил строго технически, аз го обърнах на финансови рискове и т.н.
Според мен, нищо няма да му стане (на бетона) за една-две зими, но се опитайте да консервирате, когато спирате строежа за по-дълго.
Благодаря, това вече ми е много полезно. Ако дадете и съвети за консервиране, ще е супер. Хрумват ми щуротии от рода на цял найлон, има парчета над 10метра по двете оси, да покрия покривната плоча, да сложа малко тухли...
А ако спра на по-ранен етап и остане открита арматура, да я намажа ли с нещо, да я завия ли?
Маринчи е прав за хоризонталните дъждове във Варна, ама за сметка на това и климата си е доста мек. Преспи сняг отдавна не е имало, още повече, че ската е южен, без сенчести места...
Общо взето много искам да я подкарам и докъдето, до колкото. Притесняваха ме само гореспоменатите проблеми с циклите на замръзване и с арматурата на открито.
djendov - специалист
Най-накрая развитие при мен:
Взех разрешението за строеж и се започва. Ще качвам снимки на етапите, ще се опитам и да приложа някой от ценните съвети, които получих. Притеснява ме малко строежа зимно време, но се моля за топъл ноември и декември. Срока до акт 14 е 60дни, до този етап с фирма и после Направи сам до края. Да видим каква ще я направя... :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
djendov написа:
Най-накрая развитие при мен:
Взех разрешението за строеж и се започва. Ще качвам снимки на етапите, ще се опитам и да приложа някой от ценните съвети, които получих. Притеснява ме малко строежа зимно време, но се моля за топъл ноември и декември. Срока до акт 14 е 60дни, до този етап с фирма и после Направи сам до края. Да видим каква ще я направя... :-D
Късмет и Успех!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Строителство на къща във Варна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: