• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Фитилчо - майстор
Кутията си я правиш сам за 100-200 лева ...
Котела струва 2-3К :?:

Ако ме разбираш :lol:

Какво има да инвестираш в кутия, която струва колкото 20 кутии цигари :lol:
VelinPetrov - специалист
Въпроса е дали си заслужава цялата разправия с кутия и повдигане на котела, заедно с парите и разправията за плочи,турболатори, фланец и тн. ?
Заслужава ли си всичко това за 3 секционния котел ? Ще има ли той приемливо КПД на пелети или ще топля птичките както каза Лазар.Все пак 3 секционния е с доста плитка камера.
Фитилчо - майстор
От това, което са ми казвали за Симето с 3 секции, ще е перфектно. Сега дали го тълкуват споре настроението, не зная :-D
Micho@85 - специалист
здр да питам колегата фитилчо понеже гледам и други теми дали повдигна котела на кутия и ако да какви са впечатленията.
n.ganev - майстор
emiood написа:
Колега n.ganev, имаш ли обратна връзка от твои клиенти с кутии под чугунките
Разбирасе че имам обратна връзка с клиентите си. На една от снимките личи къде е била горелката миналия сезон и къде е сега. Според клиента разликата е огромна, но все пак не съм у тях постоянно. На други места където повдигам котлето на кутийка се забелязва много по ниска температура в коминчето. Не забравяйте все пак че прекият огън удря скарата където постъпва студената вода от раадиаторите а в комбинация с трипътник се кефя повече.
filmatoplo - майстор
Определено с кутия и пламък обхващащ цялата площ на толообменника кпд е по голямо.
Фитилчо - майстор
Micho@85 написа:
здр да питам колегата фитилчо понеже гледам и други теми дали повдигна котела на кутия и ако да какви са впечатленията.
Не не съм, това лято предстоИ нещо....
Въпроса е, че се кумя между това, камина на пелети ... клими с топлообменници(но там ми е неясна електрониката) и тнт..
Едно е ясно, не искам повече да съм огняр... :lol: но ще оставя Симе-то да си горя разни изрезки и евентуално ако не се изкефя от резултата на решението си сега, да го метна на една кутия...
Камината ми се вижда засега с най високо КПД и клоня към нея.. ще видим
Да попитам нещо.
Теоритично, ако в половината къща помещенията не се ползват и са с термо глави и са намалени и не работят, то тогава пада ли консумацията на пелети(независимо дали Симе или камина)

Притеснява ме като цяло разхода най вече, затова са ми чуденките и доколкото виждам, тук, той зависи от това колко интелигентно ти е изпълнена системата.
Още въпрос- ако един топло пелетен уред не е преоразмерен, то буфера ПО добре ли е да го има или няма значение ако отоплителя е по мярка... Питам това, защото като цяло виждам да се споменава буфер, когато има излишък на пикова топлина и съответно да се ползва той като топлинен акумолатор с цел ползване по късно

(пак станах много дълъг :lol: )
emiood - напреднал
n.ganev написа:
emiood написа:
Колега n.ganev, имаш ли обратна връзка от твои клиенти с кутии под чугунките
Разбирасе че имам обратна връзка с клиентите си. На една от снимките личи къде е била горелката миналия сезон и къде е сега. Според клиента разликата е огромна, но все пак не съм у тях постоянно. На други места където повдигам котлето на кутийка се забелязва много по ниска температура в коминчето. Не забравяйте все пак че прекият огън удря скарата където постъпва студената вода от раадиаторите а в комбинация с трипътник се кефя повече.
Благодаря за отговора!
VelinPetrov - специалист
Благодаря за мненията. Все пак съм много на кантар дали ще си заслужава всичко за 3 секционния Виадрус или да минавам на Триходов БОШ с горелка Бисолид или Бисолид Saver C. На Бисолид котела му дават по-голямо КПД. Какво ще кажете по този въпрос ?
Също така за новия Бисолид Automatic ?
joro_vn - специалист
На Виадрус с 3 секции му е много малка топлобменната повърхност за пелетна горелка.
Ще почнеш да се мъчиш с кутии, плочи, турболатори, денонощно баене , мерене и тюхкане, и накрая пак ще си в преразход.
По добре го махни и си вземи каквото трябва, и лягай на дивана.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: