• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 40
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
Аз категорично няма да я лепя. Т.е. ще я лепя, но на фолио и в документите. Като ще се използва - плюнката и на джама. Заради едната простотия ще ми счупят джама, пък той по-скъп от колата ... :lol:
stoianov_n - специалист
Chefo77 написа:
Аз категорично няма да я лепя. Т.е. ще я лепя, но на фолио и в документите. Като ще се използва - плюнката и на джама..
И аз така.
Някой глобен заради това, да каже какво пишат милиционерите, че да видим как ще оспорваме...
На един приятел му писали чл 100 ал 2 :?
Чл. 100 2) (Нова – ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. – ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. – ДВ, бр. 39 от 2011 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 1, т. 1 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност.
Chefo77 - майстор
Мдаам, залепен може да се тълкува по много начини... :wink:
egomen66 - майстор
stoianov_n написа:
Chefo77 написа:
Аз категорично няма да я лепя. Т.е. ще я лепя, но на фолио и в документите. Като ще се използва - плюнката и на джама..
е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 1, т. 1 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство при движение по републиканските пътища .
Не пише ...как трябва да бъде залепен... Нито трайно залепен....
Аз си вземам пенсионерски , и си го лепя трайно...залепен. :-D
kozl - майстор
Аз първия път не бях чел закона и не го залепих, а направих прозрачен джоб и идеята ми бе да го ползвам на 2 коли. И така докато се заяде полицай на нейсия ден. Размина ми се глоба, но ме накара да го залепя пред него. На следващата винетка ползвах двойнолепеща лепенка. Обаче не беше качествена и помътня от слънцето. И може би прилепването с прозрачно масло ще е най удачно :?
Явно винетката трябва да е валидна. И какво значи валидна :? Много широко понятие. Може би наличието на слой м-у винетката и джама да я правят невалидна :? Или ако е брадясала пак да е невилидна :?
Lisko - майстор
Благодарение на Уикипедия накрая и аз разбрах какви са тия Венетки.
Винетки се използват в Централна и Източна Европа. .... Винетки се използват в Австрия, България, Чехия, Унгария, Молдова, Румъния, Словакия, Словения и Швейцария.
kozl - майстор
Едва ли. Това са стикери. Оказва се, че едни стикери де пазеха МПС -тата ги забраниха, а разрешиха и наложиха други стикери, които увреждат МПС - тата :lol: Ко да паиш. Така е при назе ЮроГаньо систем :-D
kartechar - специалист
Като намесихте милиционерите, пък и в отговор на тези, които ги защитаваха някъде напред в темата, ето какви винетки ползват те:Изображение
Имат и валидна гражданска отговорност:Изображение
Това от вчера. Иначе "винетката" стои там от април 2015 г. Но може би пък човека не излиза от града :-D ?
nikolov333 - майстор
Ей тая милиционерската винетка е за рязане с дремела.. :-D :drinkers:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 40

Тема "Лепене на Винетки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: