Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Антония - специалист
Офтопик, ама да питам: Стефан, а твоят профил защо не е попълнен?
emil_v r - майстор
Колега Фиш..вег :sad: , не мога да ти кажа решение ,
но да те подсетя че от горните етажи хвърлят горящи фасове
или деца по- твърди предмети .
Не бих бил спокоен под поликарб.
Може би ЛТ ламарина ?
fichtenweg - специалист
emil_v r написа:
Колега Фиш..вег :sad: , не мога да ти кажа решение ,
но да те подсетя че от горните етажи хвърлят горящи фасове
или деца по- твърди предмети .
Не бих бил спокоен под поликарб.
ти съвсем ме обезкуражи :? а бях прочел че точно тези плоскости са много издържливи на всякакви условия. Какво би било по-подходящо да се постави тогава?! Ако някой съсед има късмета да нанесе по-сериозна щета на козирката - то се знае ще я плаща, ще ходи да транспортира материалите и ще плаща за монтажа.

Между другото ето какво намерих за Lexan в документ на General Electric:

Breakage: This warranty against breakage applies only to sheet fabricated, installed, and cleaned according to General Electric
recommendations. LEXAN XL10 sheet has 30 times the impact strength of acrylic. However, no material can be described as
unbreakable, for it is impossible to account for all types of usage.

според написаното го дават 30 пъти по устойчив на удар отколкото обикновен плексиглас. (доколкото успях да намеря подходящо значение на acrylic)

Емиле, пропуснах да забележа че си предложил ламарина, но по възможност искаме да е прозрачен материал за да се ограничава по-малко светлината.
Последна промяна от fichtenweg на пон юни 23, 2008 11:15 pm, променено общо 2 пъти.
крум - специалист
emil_v r написа:
...
от горните етажи хвърлят горящи фасове или деца
...
:lol:

Емо, нищо лично, ама едно такова тълкуване на това, което си написал, страхотно ме развесели
:lol:

Фихтенвег, ще е добре да се запознаеш с материала - аз исках да правя един паркинг за велосипеди за фирмата преди доста години. Тогава, доколкото помня, стигнах до извода, че поликарбоната е най-удачен - здрав, гъвкав и издържлив на слънцето, времето и човешката простотия.
Ще е добре все пак да провериш какви точно са термоустойчивите и якостните характеристики на материала.
Мен повече ме притеснявала самата конструкция - докато живеех в Слатина, една такава конструкция се срути от 6 етаж при силен вятър. Добре че нямаше пострадали...
fichtenweg - специалист
ами смятам че и затова съм помислил, все пак не разбирам кой знае колко де, но си мисля хоризонтално да се закрепи към стенага а вертикално да се хване на няколко места към парапета - дебела стоманена тръба с диаметър към 8 см - то тогава няма да се получи "висяща козирка" ами ще си има подпори с които здраво да се хване. За подпорите си мисля да ги декорираме някакси да не загрозяват. Ще гледаме да поставим подпорите колкото се може по-нарядко - колкото да се гарантира стабилността на конструкцията като цяло. (за момента това са си просто идеи, все още не съм имал възможност да видя нещо подобно) Тепърва ми предстои да търся и да гледам.

ако имам възможност ще постна снимки за да се види добре мястото където искам да се изгради структурата

ако някой е попадал на снимки на подобни конструкции, моля да даде линк, още нямам идея как може да се оформи.
Антония - специалист
А мислил ли си за шума? При дъжд барабани ужасно силно, от вятъра трака, ако някой отгоре метне боклуци -- пак ще го чуеш. В предишното жилище имахме 50-сантиметрова козирка, мразех я направо. Случвало се е нощем да си пускам монотонна музика, за да заглушавам непрекъснатите шумове и поне малко да поспя.
fichtenweg - специалист
Антония написа:
А мислил ли си за шума? При дъжд барабани ужасно силно, от вятъра трака, ако някой отгоре метне боклуци -- пак ще го чуеш. В предишното жилище имахме 50-сантиметрова козирка, мразех я направо. Случвало се е нощем да си пускам монотонна музика, за да заглушавам непрекъснатите шумове и поне малко да поспя.
хмм..знаеш ли че наистина не съм се замислял за шума от дъжда (за падащи предмети не се притеснявам толкова), но от друга страна това не засяга изобщо спалнята - тази конструкция ще бъде далеч от нея - ще бъде пред дневната и кухнята. Ако трябваше все пак да правя такъв компромис - по-скоро бих се заинтересувал от покритие което по някакъв начин да тушира шума от капките (ако разбира се има измислено такова) отколкото да не покривам терасата.

Тони, благодаря ти че ме подсети да търся материал който да отговаря и на това условие - добро шумопоглъщане.
Последна промяна от fichtenweg на вт юни 24, 2008 12:35 am, променено общо 3 пъти.
masterval - майстор
Виждал съм така "усвоени" (или "присвоени", когато пространството е покрив на магазин или офис отдолу) тераси. Изградени от греди, дъски или ОСБ и залепване на покритие.
Така няма боклук, шум, фасове и малки деца хвърлени по тежки предмети (това ще да е някаква грешка, според мен предметите се хвърлят по децата, а не обратно :-D :-D :-D )
fichtenweg - специалист
emil_v r написа:
но да те подсетя че от горните етажи хвърлят горящи фасове или деца по- твърди предмети
(или деца хвърлят по-твърди предмети)

(не "деца се хвърлят по твърди предмети") :-D :-D :-D

То Емил си го е написал много добре... стана като развален телефон ...как така се стигна до това недоразумение не ми е ясно :-D
masterval - майстор
Малка закачка :-D
Но се сетих и още нещо за поликарбоната. Казваш, че отгоре има 8 етажа - множко са. Първите по-модерни спирки в столицата (не пиша как се казва, че пак ще изскочи Стефан с главобола) ги натрошиха много бързо. Виждал съм парчета, поляти отгоре с някакъв разредител - стояха като листа проядени от копринена буба. Саксии падат и каквото се сетиш още. Затова изборът ще ти е труден, искаш и светлина...

Тема "козирка на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: