• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Старите модели - 15 и 23 kw, не са ли с правоъгълно стъкло, а новите имат извивка на долната част на стъклото? Ако е така, значи лесно всеки би могъл да ги различи без нищо друго да гледа.
benimm8808 - специалист
ivoturbo1 написа:
А относно Гаранцията ,казаха ми че ако платя едни 80лв. от една година щяла да продължи с още една ! Не виждам смисъл да им давам тези грешни пари за да имам гаранция цяло лято !!!
Aко офертата е за след 2-та година може.
По закон са длъжни да ти дадат 2 год. от датата на закупуване.
chungata - специалист
benimm8808 написа:
ivoturbo1 написа:
А относно Гаранцията ,казаха ми че ако платя едни 80лв. от една година щяла да продължи с още една ! Не виждам смисъл да им давам тези грешни пари за да имам гаранция цяло лято !!!
Aко офертата е за след 2-та година може.
По закон са длъжни да ти дадат 2 год. от датата на закупуване.
Дават ги, НО за втората година важи гаранцията, ако лицензирания техник ти е направил профилактика и ти е заверил книжката. Та за това са му искали пари на човека. И аз сега ще ходя да заверя моята, че искам да ми сменят кошничката заради едни дупки дето се съединиха :shock: :axe: .
Изображение
Точно така ми казаха срещу 80лв и профилактика от техник е 2 та година гаранция!
здравейте колеги бърнити нов съм и най вероятно ще объркам някои неща при питането ми четох всичко почти и имам въпроси. Първо относно модела на камината немога да разбера коя е точно тя от зад на камината пише burnit comfort 15 а на книжката ми пише за burnit pm comfort plus 13 и 25 kw да разбирам ли че е 13 кв другото което имам като проблем е че гори доста като разход но имам 70 глидера плус лира. разхода ми отива към 2 чувала на 24 часа но досега така и не успя да гори толкова време поради задръстване на пепелника до горе за около 7 часа при корекция на вентилатора пример 2 степен горене пилети 0 вентилатор 2 успява да искара повече часове преди да се задръсти темп. на газове 100 до 111 съм я виждал

Прикачен файл

IMG_20160212_105646_643.jpg

Прикачен файл

IMG_20160212_105207_584.jpg
tysonlkr - специалист
halfun като гледам снимката е от новият модел, но така по снимка не мога да позная дали е 13 или 25 КВ.
Задръстването ти се получава поради слаб вентилатор. Увеличи оборотите на вентилатора от сервизното меню. Също така намали периода на периодично почистване.
tysonlkr написа:
halfun като гледам снимката е от новият модел, но така по снимка не мога да позная дали е 13 или 25 КВ.
Задръстването ти се получава поради слаб вентилатор. Увеличи оборотите на вентилатора от сервизното меню. Също така намали периода на периодично почистване.

обаче при мен препълването става точно на 8 мия час като до преди него почти няма пепел или пилети неизгорели. за трети път ми се случва вече применрно съм я погледнал и всичко точно няма задръстване има съвсем малко пепел след 15 или 20 минути минавам кошницата пълна догоре с пилети и неможе да поеме количеството и се задръства като това винаги става на 8 час от стартирането и иначе я карам с настроики които са ми сложили почти нищо незнам още как се прави.
колеги как настройвате това почистване така и неразбрах другото което ми идва на ум да не би да имам настроен някои дневен или седмичен режим и от там да идва проблема с задръстването които става точно след 7 часа и полувина или на 8 като за трети път това става в 00.00 чеса по неиния чесовник.
как да разбера кога е в модолация нещо показва ли или просто намаля горенето
tysonlkr - специалист
Колега прочети си книжката. Режим на модулация е когато мига лампичка Л4.
Ти на коя степен си пуснал камината? 1,2,3,4,5 или А (автоматична)?

Щом не желаеш да ръчкаш по сервизното меню извикай инсталатора да промени настройките.
elmarr - специалист
От 3 дена съм горд собственик на пелетна камина Burnit Comfort 25+.От наблюденията до сега установих,че имам голям разход на пелети.За 12 часа непрекъсната работа ми изгори 15кг.Това е с настройките на техника.Може ли някой да ми изпрати инсталаторското меню и настройките който използва.Чета ,че други колеги горят за денонощие 15 кг.Как се постигат тези стойности.paco@dir.bg.Ще съм много благодарен на някой,който ги има и реши да ми ги изпрати.
tysonlkr - специалист
15kg за 12 часа непрекъсната работа изобщо не са много. Направо са си идеално, моята гори 15 кг на денонощието, но работи само 8 часа. Сподели ти какви настройки имаш да видя как ще работи при мен с тях.
То много зависи от много неща: какво отопляваш, колко инсталирана мощност и т.н.

Колегата грантс е дал ръководството още в началото на темата но няма май кой да прочете :wink:
grants написа:

BURNit PM Comfort plus 13/25 Service Manual

Влизането в инсталаторското меню става като задържите бутоните P2 и P4 , а след това избирате TPAr. Паролата при мен е 0000 , гледам и други колеги са влезнали успешно със същата парола :) Общо взето всичко си пише в Manual-a за каминката.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: