• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 107
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
Krass - майстор
Показателни за моралния упадък са безсърдечните коментари под статията.
Няма как да съчувствам на всеки, спечелил наградата "Дарвин"

При мен има един автотрансформатор 200MVA, с напрежение 220/110/10kV. По-голям от локомотив. За всеки оживял, селфито е безплатно. Заповядайте! :weedman:
Lisko - майстор
hidrazin написа:
Lisko написа:
По всяка вероятност, много малко деца на тия години биха се замислили, че 1 метър е опасно разстояние от жицата.
Това НЕ СЕ учи в училище, не се е учило и преди "демокрацията". Просто е малко популярен факт, който и родители и учители пренебрегват да учат децата, тъй като обикновено никой не се катери по влакове и следователно е излишно знание.
Да ама не.
учебна програма по човекът и природата за VI клас
Една от целите на предмета е да се формира отговорността на всеки към собственото здраве.
В същата тази програма има има Ядро 2 - Електричество, и Стандарт 3.
Там се назовават условията и ефекта от действието на електрическия ток върху човека и правилата за защита от токов удар.
Та явно учебната програма сега не е променила много от времето преди "демокрацията".
В тази връзка когато бях 6-ти клас ни водиха в близката подстанция и доста добре ни обясниха много неща.
Основно това колко е опасно да си играеш с тока. Показаха ни стълбовете, жиците, изолаторите...
Ма то много трудно да направиш аналогия между стълб за високо напрежение с опънатите жици и стълб от ЖП мрежата.
Това с подстанцията явно ми е направило огромно впечатление след като го помня след тоооолкова много години.
И не, никога не съм си и помислял дори че мога да се катеря по влакове.
:partyman:
Ем да де !
Действието.. хубаво, ама думата "влак" я няма в тоя пидиеф. ;-)
Учебната програма се е променила много за съжаление. Масово бяха намалени математиката и природните науки и вкарано "вероучение". Се едно светият дух ще те спаси от ток или нещо друго.
За конкретния случай с влака не бих обвинил директно нито учебниците нито родителите. Индиректно всички са виновни за тоталната деградация на нравите - разбирай неуважение към закон и порядки.
А иначе - не приемам родителски извинения по разни поводи че: "ми ние не ги виждаме - защо не са ги научили в училище". Що не ги виждате ??? И още - как да ги научат като родителите (вече) не възпитават никакво уважение към учители ? Едно време кмета, даскала и попа са били най-уважаваните хора в селото. Аз за попа съм на особено мнение, ама пак по-добре, отколкото сегашното положение - нито единия от тия тримата не го бръснат за нищо (даскала най-малко).
Andri01 - майстор
Преди,като се прибереш в къщи ,и кажеш,че даскала ти е забил един шамар, щото си направил магария,баща ти мигом ти обърсваше още един! А сега-тати отива да се кара с учителя,защо маминото детенце получила двойка!? Е,как даскала ще има авторитет!?
hidrazin - майстор
Andri01 написа:
Преди,като се прибереш в къщи ,и кажеш,че даскала ти е забил един шамар, щото си направил магария,баща ти мигом ти обърсваше още един! А сега-тати отива да се кара с учителя,защо маминото детенце получила двойка!? Е,как даскала ще има авторитет!?
Глей ся. Другаде може и да се изядем с парцалите ама това е така и си прав.
Не са ми били шамари ама и не се налагаше. Просто нашите на много неща ме научиха и ми обясниха,
И пак опираме до първите 7 години. Ама тя и там става една....
Да направим груби сметки:
-келешите са на 14 години - значи набор 2000-2001
-тати и мама на поне едно 20-25 години - родени някъде 85-та-90-та
-по време на "перестройката" са били келеши на същите години както сегашните си деца
-та тати мама са опитали от "най-славните години" на "демокрацията", Е, с какво да ги закърмят де?
-после следващите години пак нищо читаво
Та общо взето днешните "младежи" си носят кармата насадена с "демокрацията".
И за това сме виновни всички - и тези дето врещяха "демокрация" като дебили и другите дето не ги спряха.
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
И за това сме виновни всички - и тези дето врещяха "демокрация" като дебили и другите дето не ги спряха.
Такова наивно и простовато мислене..."Демокрацията" ни била виновна. Виновни са тия, които я реализираха. И това са тия, които бяха част от номенклатурата на БКП. Също както и "великият социалистически материал" роди "перестройката" тук, сиреч прехода. Значи така са били закърмени от "партията майка".
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Такова наивно и простовато мислене...
Ами какво да направя Явно толкова си и мога.
Но пък ти не се притеснявай за себе си де.
Шутовете навсякъде ги тачат. Нали трябва с някой да се .... :lol:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Шутовете навсякъде ги тачат.
Но не шутовете, а "умниците" със скрити интереси разтуриха държавата.
Lisko - майстор
toolegittoquit написа:
hidrazin написа:
Шутовете навсякъде ги тачат.
Но не шутовете, а "умниците" със скрити интереси разтуриха държавата.
Е да, но пък нали е по-виновен който дава зелката не тоя дето яде. Хитряги се въдят навсякъде. Но виреят различно добре.
Andri01 - майстор
Не е виновна демокрацията !Ами е виновно възпитанието още на мама и тати,преди демокрацията. Най-лесно е да се оправдаем с демокрацията,с държавата,с училището,с улицата ! Ако всичко това беше вярно,всички 15-20 годишни щяха да са такива "недоносчета! А те слава богу не са повече от 20-на %. Първо и единствено е семейството и то още от 1-та годинка!-"сакън на мама,баба,тати детенцето,да не се удари,да не заплачи..."! Както тръгне от тогава ,така и ще си върви до края-дали ще стане Човек или л..но! Примери има много в едната и другата насока,всеки ден в пресата излизат и отрицателни и положителни такива!
fbr - майстор
Lisko написа:

Е да, но пък нали е по-виновен който дава зелката не тоя дето яде. Хитряги се въдят навсякъде. Но виреят различно добре.
Има нещо, което хората отвън не могат да разберат, а това е че, у нас хитрягите определят правилата. Значи има едни хитряги, които правят правилата по своя кройка,(справка Бисеров), и други, които ги прилагат така-щото и те да са в играта (справка списък КТБ). Единствения метод за борба с това, е да им хвърлиш такъмите и да се махнеш, така както си направил ти, както са го направили и други хора, и се почва една борба, на тези които носят пари на държавата отвън, за да живее, и хитрягите които ги изнасят навън за своя сметка. И какъв ще бъде края на тази борба, е все още неизвестен, дали работещите навън ще станат толкова много, че ще е невъзможно да бъде откраднато, или хитрягите ще довършат държавата.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 107

Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: