Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
LiLsSsSs написа:
че жените в къщи са толкова зиморничеви че на 17-18 градуса стоят с елек :?
То си е за елек.
LiLsSsSs - напреднал
Идеята ми е като го пусна да работи есента и да го спра на пролет :-D
В момента ползвам панелни радиатори и мисля да си закупя нови такива.
За това се насочих към котле.За да си го зареждам с пелети и да го чистя.
Ще ми се да го направя със стаен термостат,разбира се ако е по рентабилно.
Наистина ще се постарая тази вечер да ви ориентирам с точна квадратура и приблизителна консумация на инсталацията.
И вече вие ще можете да ме насочите горе долу към това,което ще ми свърши работа (и да се надяваме няма да ме гонят да спя при котела :-D :-D :-D )
andy_forresite - майстор
Със стаен термостат става, но трябва да го сложиш в стаята на женската част. Ти, като представител на обикновения пролетариат, ще се радваш на какъвто и да е резултат предполагам. Сложи си шал, шапка и ръкавици в шкафа до леглото :)
На мен ми предстои почти същото да правя, само че съм решил t° в помещенията да се регулира от термостатичните вентили на радиаторите. Когато се достигне зададената температура, вентилът се притваря сам и конкретният радиатор престава да е консуматор за момента. След време пак се отваря и цикълът се повтаря.
vectra72 - специалист
Здравейте!Да попитам и аз нещо.Имам котел Бисолит Комфорт 03.С него отоплявам 62 м2 апартамент+80л.бойлер.Основното гориво е въглища и малко дърва за разпалване и като цяло съм доволен.Разхода е около 1500кг.въглища и 2 м2 дърва.Въпросът ми е може ли да се сложи на този котел пелетна горелка и ще има ли същия ефект или е по добре да го карам както до сега?Предварително благодаря!
Последна промяна от vectra72 на нед фев 14, 2016 9:44 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
По принцип на този котел заводско се монтира също горелка Бисолид 18 киловата, като ти гледам разхода навъглища, пелети ще ти идат около 3 тона. Ако пък си вземеш горелка Грейко ще можеш да гориш слънчогледови пелети, на по ниска цена, въпрос на желание и възможност.
LazarGanev - "Велик майстор"
vectra72 написа:
Имам котел Бизолит Комфорт 03.
Какъв е този котел, не съм го чувал :? . Може ли линк или снимка
filmatoplo - майстор
Това е котел БиСолид :), чугунен обаче, 3 секции 18 клв, добре че чичо Гугал оправя З и С.
pirinok - помощник
Искам и аз да попитам нещо ,но не намирам питането което пуснах
gnt69 - майстор
pirinok написа:
Искам и аз да попитам нещо ,но не намирам питането което пуснах
Давай пак някъде по жицата се е загубило. :partyman:
pirinok - помощник
Пак почвам от начало.Отоплявам 68м2 апартамент северно изложение-слънце не го огрява.Външна изолация 5 см стериопор,пвц дограма.46 глидера-60см високи по два вата всеки и 200л болер,на радиаторите има термо глави на бойлера също има зонов вентил.Това се захранва с пиролизен котел атмос комби С20 и минимум 18м3 сухи дърва.Котела се пали предимно надвечер.Искам да го сменя за идния сезон с нещо по икономично на дърва или на пелети,но не и на въглища.Приятели казват за Бош2000-27кв с горелка.Дайте мнения за котел като марка ,мощност и т.н.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: