• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 40
Всички имаме коли, нали ?
teon - специалист
iliya_i написа:
Ако само ще седи в гаража, без да излиза никога, какво ти пречи това, че е спрян от движение? Тогава даже няма да му плащаш и данък.
..да да, леж на тая кълка...плащаш си данъка като поп :x ...
ivanovbg - майстор
Вземете си една пернишка без пари:
Изображение

А иначе продавам винетка , ама не нея има залепен един ГОУФ 1. Цена по договаряне :wink:
nikolovvd - майстор
Още ли не сте залепили винетките? Още 10 месеца :? и ще дойде време да ги сменяме! :lol:
nikolov333 - майстор
Залепих я оня ден, ама първо си направих "Каско" за да ми е застрахован "джама" :yawinkle:
Chefo77 - майстор
bigdragon написа:
https://frognews.bg/news_106961/Politse ... ta-strana/
Винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер.
Отново съчинения - НИКЪДЕ в двата закона за пътищата не е упоменато, че винетката е обвързана с регистрационния номер на автомобила.

Хидра - мислиш ли, че липсата на неподвижно залепена винетка е достатъчно основание, за да ми припишат вина или да откажат плащане? Ама сериозно. Тези истории може да ги разказваш на внуците си, при мен дикиш не хващат, даже съм сигурен, че и сам не си вярваш. Навлизането в еднопосочна улица срещу посоката на движение достатъчно основание ли е, за да не ти важи ГО при причиняване на ПТП?
Знаеш ли какво е собственото ми достойнство? След като Боко, Лили и всичките боклуци покрай тях, които смучат като невидели (да се затъкнат с парите, които не трябва да вземат) не могат да ми дадат това, което заслужавам, да им го туря на печалбата. Вчера ходих до едно селце на 15 км от Варна - пътят беше КОШМАРЕН, но това не пречеше навсякъде гордо да стърчат табели, че за този път се събира винетна такса. За поддръжка беше тази такса, нали? Вероятно поддържат дупките, защото този път е така от години.
Аз не карам с фалшива винетка. Не карам без винетка. Карам с винетка, която е закупена по легален начин, за която съм заплатил 97 лева, за която имам всички документи и която е залепена на предното стъкло. След като законът не ми казва какво лепило да използвам, ще използвам това, което реша за необходимо. Имам ли винетка? Имам. И след като законът не изисква винетката да е издадена за конкретен автомобил, ще я ползвам на който автомобил аз преценя. Като платя за паркомясто, няма никакво значение кой автомобил ще е паркиран на него, за него е платено и ще го използва този автомобил, който АЗ преценя.
nanobanano - специалист
Всъщност си го пише в закона,друг е въпроса,че няма такъв документ за декларирането му.Нито на касовата бележка,нито на квитанцийката.

Чл. 10а. (Нов - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) (1) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.)
(2) Винетните такси се диференцират в зависимост от вида на пътното превозно средство, за което са предназначени, и от срока, за който е платена винетната такса.
(3) В зависимост от срока винетните такси биват годишна, месечна, седмична и дневна.
(4) (Доп. - ДВ, бр. 101 от 2015 г., в сила от 22.12.2015 г.) Винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер.
ivanovbg - майстор
Не знам какво пише в закона, но никой не ме попита за номера на колата като я купувах.
:partyman:
nanobanano - специалист
И при мен така ,но на приятел са му записали номера.
Chefo77 - майстор
Да, нанобанано - прав си, извинявам се за заблуждението!!!
Но фактът е, че не ми поискаха номера. На колегата също не са му го искали.
Kirilpm - специалист
И на мен не са ми го искали,но дори да го вкарат по някакъв начин в касовата бележка не знам кога ще ме спря полицай НАПаджия да ми търси касовата бележка?
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 40

Тема "Лепене на Винетки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: