• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 107
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
gogo7777 - майстор
Когато караш с 40-50 /според максималната разрешена скорост/ никакъв пешеходец не би трябвало да те изненадва :wink: ....
jekasus - майстор
Само така си мислиш....
gogo7777 - майстор
....и правилно мисля :wink:
jekasus - майстор
То и аз, но има изненади на "зебрата"...
egomen66 - майстор
Нищо против България...Нищо политическо.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LA8lyQoxGgw[/youtube]
Chefo77 - майстор
gogo7777 написа:
но в някои случаи обстановката не предразполага към това.
Такива измислени случаи има само у БГ :lol:
Ами има - когато пешеходецът аха да стъпи, ти аха да спреш, но преценяваш, че забързания зад теб няма да го направи и така - идиотски продължаваш ... Налага се, дето се вика, но е в интерес на всички - пешеходецът няма да му хареса да го трясна, без значение дали някой друг не ми е дал тласъка.
Преди години ми се случи интересна случка - карам в дясното платно (двулентов еднопосочен път), приближавам пътека и намалявам за да спра и да може един човек да премине. До мен - Мерцедес, чипа нова С-класа, който също реши да спре (вероятно като видя мен, прецени, че има защо да намалявам). Бързакът зад мен обаче решава, че аз може да намалявам заради пешеходната пътека, но по-добре да ме изпревари и да мине зад Мерцедеса (прецени, че С-ката няма да спира). Е, сгреши и така здраво се надъни в задницата му, че не е истина. Красота.
jekasus - майстор
egomen66 написа:
Нищо против България...Нищо политическо.
Аз имам сега голям обект - не харесах един "уж майстор", уволнен... :-D , калпав на гипскартона, шпаклова като куче с гъза си, бавен, скатавка... То и на него виновна държава, Борисов, Доган и всички други... и аз вече ... :-D Тия дни ще видя още един :-D
toolegittoquit - майстор
gogo7777 написа:
Такива измислени случаи има само у БГ :lol:
Във всеки един момент пешеходец може внезапно да изскочи на платното за движение по начин, който да не предостави на водача на МПС достатъчно време за реакция. Освен времето за реакция на водача имаме време на реакция на спирачната система, заедно със спирачният път. Колата дори и с 40-50км не спира моментално.
Водачите на МПС са длъжни да пропускат пешеходците, но и пешеходците са длъжни да гледат къде ходят и да не предизвикват със своята глупост опасни за своето здраве ситуации. Ако някой се хвърли от покрива на блока ти, кой е виновен - строителят му, че не е направил идиотоустойчиви прегради или самоубиецът, че е решил да се хвърли?
gogo7777 написа:
....и правилно мисля
Аз си мисля, че си дървен философ без практика. Също както и в закона пише и нещо за пешеходците. И те имат задължения. И не във всеки случай водачът на МПС с нещо е длъжен или трябва да обере пешкира, защото друг решил да не гледа къде върви. Има хора, които умишлено си слагат главата и на железопътните релси. Влакът ли е виновен или машинистът, че не може да спре моментално? Когато човек е РЕШИЛ да си сложи край на живота НИЩО не може да му попречи.
Последна промяна от toolegittoquit на нед фев 14, 2016 10:23 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
jekasus написа:
Пешеходец, стъпил на "зебрата+ има предимство, но той длъжен да внимава...
Точно - няма полза да умреш с предимство!
Един дето ми вика - "Блъсни ме и ще ме лежиш". Ами ако те вкарам в гипсово корито или те направя инвалид до края на живота ти, каква точно ти е ползата, че аз ще съм в затвора???
Ако се зачетете в ЗДВП, има един член 113, който гласи:
Чл. 113
Когато пресичат платното за движение, пешеходците са длъжни:
1. ако наблизо има пешеходна пътека, да я използват;
2. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение;
3. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение.
gogo7777 - майстор
Филми колкото щеш....Пешеходец стъпил на зебрата е с предимство и трябва да го пропуснеш. Хич не ми дреме за спирачките и рефлексите......има правила и трябва да се спазват. При 40 колата спира достатъчно бързо /за фордовете не знам/.
Като философ без практика и безпроблемно шофиране /25 години/ по калдаръмите в БГ и Европа, така мисля. В БГ ако ви се разминава нарушението при "зебрата", то в белите страни отдавна да сте без книжки да не казвам и други екзотични санкции. Имало случаи....дрън дрън :lol:
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 107

Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: