• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 107
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
toolegittoquit - майстор
gogo7777 написа:
Филми колкото щеш....Пешеходец стъпил на зебрата е с предимство и трябва да го пропуснеш. Хич не ми дреме за спирачките и рефлексите......има правила и трябва да се спазват. При 40 колата спира достатъчно бързо /за фордовете не знам/. :
Абе ти някакъв трол ли си или какво? Какво ти пречи точно на 1.3333247834 метра преди пешеходната пътека, която преминаваш с 32 км/ч някой внезапно на побегне и да изскочи? Ще спреш за това разстояние ли? Трол. Казвам ти, че има ситуации, при които водачът не е виновен за рязкото изскачане на човек на пътя, като в някои случаи си е явно самоубийство при нарушение на всички правила. Пешеходците СЪЩО СА ДЛЪЖНИ да СПАЗВАТ ПРАВИЛА. Пешеходната пътека дава предимство, но не освобождава от лична отговорност и ЗДРАВ РАЗУМ.
Последна промяна от toolegittoquit на нед фев 14, 2016 10:59 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Гого, напомняш ми за оня с гипсовото корито с тези приказки.
Само да попитам - ти би ли рискувал да не пропуснеш автомобил, движещ се по път без предимство, за да избегнеш катастрофа? А джип? А автобус/камион? Аз защото бих го пропуснал без да се замисля - ако преценя, че спазването на предимството МИ ще бъде в ущърб на някого, най-вече НА МЕН. Същото е и с пешеходците на пътеките - да, задължително е да се спира, ако някой е стъпал на пътеката, но ако преценя, че това би предизвикало най-малкото неприятна ситуация, няма да го направя. Същото е и в обратната ситуация - никога не бих стъпал пред забързан автомобил - рискът не си струва.
И пак прочети член 113, алинея 2.
След това и алинея 1, защото не зная от колко време си извън БГ, но ти е бедна фантазията как куцо, кьораво и сакато пресича където му падне и когато му падне, включително и на червен светофар. Че се и сърдят като им свирнеш. В това число и бабички, предпочитащи пресичането на 4 лентов булевард с прегради между платната, вместо чистия и спретнат подлез. Я кажи какво ще стане в Европата, ако пресечеш на 20 метра от пешеходна пътека и те блъснат.
egomen66 - майстор
Chefo77 написа:
но ти е бедна фантазията как куцо, кьораво и сакато пресича където му падне и когато му падне, включително и на червен светофар. Че се и сърдят като им свирнеш. В това число и бабички, предпочитащи пресичането на 4 лентов булевард с прегради между платната, вместо чистия и спретнат подлез. Я кажи какво ще стане в Европата, ако пресечеш на 20 метра от пешеходна пътека и те блъснат.
Колкото и да не ни се иска , Чефо е прав.

Във Румъния не е така...Но това не става , с едностранно желание...Само на шофьорите...Там пешеходците не преиграват с закона и правата си.
gogo7777 - майстор
Трол. Казвам ти, че има ситуации, при които водачът не е виновен за рязкото изскачане на човек на пътя, като в някои случаи си е явно самоубийство при нарушение на всички правила.
Така ми харесваш.....Тинки като не си сигурен, че можеш да спреш колата, карай с 30 или с 20. Пешеходците трябва да имат някаква културата за движение по пътищата, но те нямат квалификацията на водач. Ами пешеходецът може да не е здрав или пък да е дете....
не зная от колко време си извън БГ, но ти е бедна фантазията как куцо, кьораво и сакато пресича където му падне и когато му падне, включително и на червен светофар. Че се и сърдят като им свирнеш. В това число и бабички, предпочитащи пресичането на 4 лентов булевард с прегради между платната, вместо чистия и спретнат подлез. Я кажи какво ще стане в Европата, ако пресечеш на 20 метра от пешеходна пътека и те блъснат.
Знам много добре карикатурата в БГ......ама все някога ще поумнеем. Полицаите в Европа глобяват както водачите така и пешеходците. Ако те блъснат на 20 метра от зебрата си носиш последствията /естествено се изяснява причината/. Пешеходни пътеки, светофари и полиция не липсват по тия ширини където съм сега. Няма никакъв смисъл да се убеждаваме в правота....тя е единствена и неоспорима :wink:
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
...Полицаите в Европа глобяват както водачите така и пешеходците...
Там някъде е разковничето. Няколко пъти съм споменавал - на българина му трябва вила зад вратът.
Както се правят актове и се глобяват шофьори, така трябва да е за пешеходци и велосипедисти.
Просто последните 3-4 години забелязвам че на пешеходците хич не им дреме и си тръгват да пресичат,
без въобще да се оглеждат или вглъбени в разговора по залепения за ухото тъп талафон.
В петък две патки се срещнаха точно по средата на пешеходна пътека в центъра на града около 17 часа - час пик.
И кво, почнаха да си разменят телефонните номера. :shock: И аз си чакам кат пич...
По-миналата година пък един колоездач се трясна в предния десен калник на кола спряла на червен светофар.
Опита се да мине между колата и бордюра. Счупи му мигача и изкриви калника.
Оказа се че е пиян на кокал, едва го натовариха в линейката.
Шофьора беше много притеснен но пък имаше достатъчно свидетели.
Аз преди да тръгна да пресичам пешеходна доста внимавам и се оглеждам.
Както се казва - като се знам какъв съм шофьор, с какъв акъл ще тръгна да пресичам!!! :lol:
:partyman:
Chefo77 - майстор
gogo7777 написа:
Полицаите в Европа глобяват както водачите така и пешеходците.
Ха така. Тук е по-вероятно да видиш гола снимка на Искра Фидосова, отколкото глобен пешеходец. Макар преди време да бяха глобили сестрата на приятел за пресичане на площада пред Катедралата - има-няма 10-ина ленти ширина. Бъзикахме я, че вероятно е единствената, която е била глобявана за неправилно пресичане в България.
gogo7777 написа:
Ако те блъснат на 20 метра от зебрата си носиш последствията /естествено се изяснява причината/.
А тук - най-често го отнася водача. Причина - несъобразена с пътните условия скорост - и готово.

То това не е едностранен процес. И е много, ама много бавен. И когато на тези, в които е властта, им е през оная работа ...
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
Макар преди време да бяха глобили сестрата на приятел за пресичане на площада пред Катедралата - има-няма 10-ина ленти ширина.
Има хубав, чист подлез, асансьор за инвалиди или тя е прекалено руса :? :-D
gogo7777 - майстор
Аз съм глобяван като пешеходец....два пъти в Чехия и веднъж в Германия. И трите пъти, че не пресичах на пешеходната пътека :lol:
Chefo77 - майстор
jekasus написа:
Chefo77 написа:
Макар преди време да бяха глобили сестрата на приятел за пресичане на площада пред Катедралата - има-няма 10-ина ленти ширина.
Има хубав, чист подлез, асансьор за инвалиди или тя е прекалено руса :? :-D
Не, тъмнокоса е и хич не е глупава, да ти кажа. :lol:
По онова време нямаше асансьор, но подлеза вече си беше там :) Говорим за 1995-1996 година.
toolegittoquit - майстор
gogo7777 написа:
Така ми харесваш.....Тинки като не си сигурен, че можеш да спреш колата, карай с 30 или с 20. Пешеходците трябва да имат някаква културата за движение по пътищата, но те нямат квалификацията на водач.
Това не е мой проблем. Аз НЕ МОГА да предпазя всекиго от неговата глупост. Мога да спазвам закона до точката и пак някой да се хвърли под гумите. Дори и когато карам с 30. Мога да карам влак и да спазвам закона до точка и пак някой самоубиец да си положи главата на релсите. Аз не съм виновен, че някой няма здрав разум. А децата си имат майки и бащи. Да вземат да спрат да спят и да обяснят на децата си за културата на движение и безопасното движение по пътищата.
Аз имам квалификация да управлявам машина. Нямам квалификацията на ясновидец или психиатър, да знам какво ще му скимне на някой луд след 2 секунди. Твоята ширина очевидно не е тук, но можеш само да философстваш. Само тук има тъпотии като да няма подлези/надлези на натоварени кръстовища и още по-големите тъпотии някой да претичква внезапно по пътя, без да се огледа въобще.
gogo7777 написа:
Аз съм глобяван като пешеходец....два пъти в Чехия и веднъж в Германия.
А тук не е Чехия. Последно като съм учил, не помня и да са споменавали, че официалният ни език е немски. Тук все водачът на МПС го отнася и после иди обяснявай, че нямаш сестра.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 107

Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: