• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 40
Всички имаме коли, нали ?
kozl - майстор
Chefo77 написа:
Да, нанобанано - прав си, извинявам се за заблуждението!!!
Но фактът е, че не ми поискаха номера. На колегата също не са му го искали.
Значи едни спазват, други не законите в РБ :shock:
DundyTheCroc - майстор
И мен не ми го искаха, касиерката направо погледна през прозореца и го записа на компа, излезе и на касовата.
chapara - майстор
И на мен не са ми го искали в поща доста централна, на "Лъвов мост" в Сф. И моята идея не е да я сменявам непрекъснато, но съм си обявил возилото за продан. Както сочат фактите вероятно с 4 летни и 4 зимни гуми + "Пайнер" сидирадиоплеър,газова уредба, "Каско" и Гражданска за още половин година вероятната цена на колата ще е не повече от 1500лв. Е и за 100 лв. винетка ли да подаря на новия собственик :?: :-D
kr1100 - майстор
Chefo77 написа:
stoianov_n написа:

Те това къде го пише? Конкретно за еднократно.

Касовата бележка не я пише нито в ЗП, нито в ЗДВП. Пък и ченгетата да не са данъчни, какво ги интересува фискалния документ??
:thumbs: :thumbs: :thumbs:
Leon - специалист
Тези ... съвсем се разпищолиха:

"Драстична глоба от 3000 лв. беше наложена на шофьор на товарен автомобил, защото е арал без задължителната винетка, съобщи DarikNews.bg.

Пътните полицаи от Чепеларе спрели управлявания от него „Камаз” и установили, че превозното средство се движи без необходимия винетен стикер.

Наказателното постановление е на шефа на РУ Чепеларе, който определил и размера на сериозната санкция.

Мъжът атакувал глобата на две съдебни инстанции, но в края на миналата седмица магистратите потвърдили наказанието.

Решението на Административен съд – Смолян е окончателно и не подлежи на обжалване."

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo ... ka-6050042
Делян - специалист
DundyTheCroc написа:
И мен не ми го искаха, касиерката направо погледна през прозореца и го записа на компа, излезе и на касовата.
И при мен така, това на бензиностанция на Шел. Мацката попита това ли е колата и толкоз... Номера го пише на касовата бележка.
Junak - майстор
Чл. 10а. (Нов - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) (1) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.)
(2) Винетните такси се диференцират в зависимост от вида на пътното превозно средство, за което са предназначени, и от срока, за който е платена винетната такса.
(3) В зависимост от срока винетните такси биват годишна, месечна, седмична и ДНЕВНА.
(4) (Доп. - ДВ, бр. 101 от 2015 г., в сила от 22.12.2015 г.) Винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер.

А някой от цитиращите закона ще ми обясни ли защо не се спазва :-D
moimoimoi - майстор
всичко ще се успокои когато винетките станат електрони и има дневна винетка за леки коли.
в момента хората протестират понеже им се налага по 1 път на седмица да излязат на републикански път и сметката им не излиза да ползват нито седмична нито месечна и остава годишна
nanobanano - специалист
Напротив.Аз пътувам всекидневно и протестирам за състоянието на пътищата спрямо цената!Ако не друго дупките могат да ги пълнят сппкойно,пък после ще мислим за идеални пътища!
naB4o - специалист
Junak написа:
Чл. 10а. (Нов - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) (1) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.)
(2) Винетните такси се диференцират в зависимост от вида на пътното превозно средство, за което са предназначени, и от срока, за който е платена винетната такса.
(3) В зависимост от срока винетните такси биват годишна, месечна, седмична и ДНЕВНА.
(4) (Доп. - ДВ, бр. 101 от 2015 г., в сила от 22.12.2015 г.) Винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер.

А някой от цитиращите закона ще ми обясни ли защо не се спазва :-D
Има дневна винетка за тежкотоварни автомобили, няма за леки автомобили.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 40

Тема "Лепене на Винетки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: