Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vgeorgiev - специалист
Ще използвам темата, за да попитам...
Банята ми е с гипсокартон на тавана. Закупих 5 броя от тези луни: http://www.krushki.com/index.php?main_p ... cts_id=575.
Не от тук, а от друг махазин. Странното е, че един и същ продукт се предлага, каткто за баня така и за сухи помещения, а на вид са еднакви.

В инструкцията пише, че са устройства със степен на защита 1, тоест трябва да се занулят/зазенят.
Какво мислите за тях ?

На кръга осветление баня/тоалетна имам ДТЗ. Пуснал съм си три проводника до ап. табло.
Опасно ли е да ги използвам ?
fikata - майстор
ЗОНА 1 - IP65 - Това е зоната около душа където може да попадне директна струя с вода
ЗОНА 2 - IP44 - Това е зоната в която могат да попаднат само пръски вода от душа или мивката
ЗОНА 3 - IP20 - Това е зоната в баните, тоалетните и мокрите помещения до които не може да стигнат пръски с вода - За тази зона са подходящи всички LED панели и лунички

Ако си купил това,което пише за тях в линка,който си дал:
Тези LED панели имат степен на защита IP20 и са подходящи за използването им в Зона 3 на тоалетни бани и други мокри помещения.
т.е не са за ЗОНА 1 както пишеш, че
В инструкцията пише, че са устройства със степен на защита 1
Степента на защита се означава с IPXX
vgeorgiev - специалист
Луните са ето такива:
Изображение
Пише, че са IP44... Не ми се вярва.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Осветително тяло клас I изолация.

Ето подобна луна за тоалетната. Тази е Вивалукс и е IP20. Захранването е същото на вид.
ИзображениеИзображение

Според мен производителя е един и същ. Как така едната е IP44, а другата е IP20.

Мисля, всички трафчета да ги сложа заедно в метална кутия и от там да пусна ниското напрежение.
Ще заземя всяка луничка, както и корпуса на кутията.

Пробвах да разглобя една...никакво уплътнение няма.
Корпуса е метален.
vgeorgiev - специалист
Захранването на кръглите луни се оказа, че е генератор на ток 270mA. Напрежението е 17.7V. Светодиодите са по пет в паралел и така 6 групи последователно.

Прикачен файл

IMG_20160217_213128.jpg

Прикачен файл

IMG_20160217_213114.jpg

Прикачен файл

IMG_20160217_213107.jpg

Тема "Проблем с лунички в банята." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: