• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lovech2001 - специалист
romanpm написа:
Никакъв проблем не е да си набави един изправител 5-8 Ампера с подходящ кабел , аз имам и съм доволен (освен с акумулатор) :wink:
Здравейте, а как се прави това захранване?
И аз имам една стара акумулаторна отверка Риоби (Ryobi) на 18в. със прецакана батерия и Американско зарядно на 110в , която се чудех как да подкарам?

Изображение
hidrazin - майстор
Ами как - трансформатор, грец и малко кондензатори.
Трансформатора примерно такъв:
Трансформатор понижаващ 220V-12V 150VA
:partyman:
lovech2001 - специалист
Трафа от 220 на 18в. е 169лв. по евтино ще ми е да си купя нов винтоверт.
Има ли нещо на по-добра цена?
Как да разбера колко вата/ампера гълта винтоверта? На етикета не го пише?
hidrazin - майстор
Това дето ми показваш НЕ Е за твоя случай.
Това дето си показал е траф 1000W на 18V - демек е за ток 55А. Почти малък електрожен. :-D
Показал съм ти какво ти трябва - траф с изход 12-14V и мощност към 150 вата.
Това че винтоверта ти е на 18 волта не означава че трафа трябва да е 18V.
Греца и кондензаторите ще вдигнат напрежението до към 17-20 волта.
Колко "гълта" зависи от винтоверта и натоварването.
И друг път съм го писал - виноверт без батерия не струва нищо.
По пазарите масово се продават винтоверти без батерия за по 5-10-15 лева.
Общо взето е нещо като - намерих си копче и сега ще си шия палто за него.
lov - майстор
А и най готиното е че продават и стари батерии от лаптопи за по 2 лв.
От как почнаха да се гаврят с пратките на липо пакетите с авио пощата минах на този вариант. :)
Таман днеска взех че присадих два елемента на една отвертка райдърче ей така са спортна злоба. Трябваше да стоя и чакам в гаража и да си уплътня времето. Бяха ми я подарили преди повече от 10 години даже я бях забравил и не е ползвана никога. Ми то стана страшен звяр та чак се очудих. :lol:
Lisko - майстор
Сто и педесяхто вата би трябвало да зареждат за около час, че и по-малко.
Моя блекендекер дето е на 18 волта дойде с едно трафче тип въшка и пише да зареждам 4-6 часа. Което за професионалисти е безумно дълго, но аз съм любител :)

Да не отварям друга тема, да се жална и аз тука. Отверчица с 3 броя Ni-Cd батериЙ ;-) с размер АА. Те са с малък капацитет и бързо свършват, мога да ги сменя с една Li-Ion, и преди съм го правил с подобни, но не ми е това зора. Скапало се е ключето за превключване на полярността/посоката на въртене - не дава контакт така че понякога работи, но повечето време не ще. Идеи ?
zmiori - специалист
Ами ако ти свиди да я джаснеш в коша я слагаш на рафта и колкот пъти я видиш да я псуваш както и аз съм направил, м@мицата му и копчалък.
Кумеца ми подари една от магазини Пени преди да ги закрият. Литиева с бутон като на истинска дрелка с палец за смяна на посоката.
За старата си мисля да е преправя с 2 копчета за завива/отвива ама пусто и мързел пък и нали си имам друга.
lovech2001 - специалист
hidrazin написа:
...траф с изход 12-14V и мощност към 150 вата.
Това че винтоверта ти е на 18 волта не означава че трафа трябва да е 18V.
Греца и кондензаторите ще вдигнат напрежението до към 17-20 волта.
Колко "гълта" зависи от винтоверта и натоварването.
И друг път съм го писал - виноверт без батерия не струва нищо.
А принципно може ли да се направи със 65 вата , 18в зарядно от лаптоп?
Ако се изтърбуши батерията и се сложи някакъв по-голям кондензатор това ще компенсира ли пиковото напрежение?
hidrazin - майстор
Не. Е, то по принцип може но ако с винтоверта ще пробиваш само кашони.
lovech2001 - специалист
:drinkers: С какво батериите превъзхождат зарядно/траф постоянно включени в контакта?

На мен винтоверта ми трябва да завия някоя видия от време на време или иначе казано ще работи 5 сек. / ще почива 30-60 сек.
Идеята е да се ползва зарядно от лаптоп 65 вата. Ако винтоверта му трябват 150вата и кондензатор неможе да покрие разликите в мощноста за 5-6 сек. по какъв друг начин може да се направи?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Акумулаторна отвертка-заминала батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: