От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
ivanovbg написа:
Ми що налитате на най скъпото. Ето го за 9 ...
И платена доставка 3,20$. :-D Ясно е че беше само пример. Всеки може да си рови и договаря колкото си иска.
Ето подобно пак за 9$ и безплатна доставка.
access control 12v power supply board
Но пък описанието е доста бедно и трябва да се пита китайката дали защитава аку-то от дълбок разряд.
:partyman:
petrov7111 - специалист
Не мога да вдена нещо, тия схеми ако са импулсни, къде им е дросела ? Ако пък не са , тоя стабилизатор с тоя радиатор 3А/5А няма как да даде. Но в общи линии ако нарисуваната от мен и предложена от колеги във форума схема работи, то на мен поне ми е достатъчна.
pipilica - майстор
Е ти още ли не си запоил три чарка да пробваш.
petrov7111 - специалист
В момента нямам капка време, като се поосвободя малко ще го сглобя, имам всичко , така че само време ми трябва.
lz1wvm - специалист
petrov7111 написа:
Ами явно вече и китайците са почнали да консумират ориза като гарнитура, а не като основно ястие. :cry:
Лошо петров,лошо.Щом и Китайците се овълчиха,то ние трябва да им ядем ориза. :partyman:
petrov7111 - специалист
Да-а, лошо Седларов, лошо ! Обаче не лоша гарнитурка си е оризеца, па като си му турнем и малко гъбки и други меродийки. Ха, наздраве ! Гледам хубава локация имаш , колега.
Колеги, схемите които обсъждате работят но не съвсем. Преставете си че акумулатора е под товар и напрежението му падне до прага на изключване 10.8в - схемата ще го изключи от товара но следващият момент той остава без товар и напрежението му се стреми да достигне 12.6 в (колкото и да е разреден един акумулатор без товар напрежението му е 12.6в) то тгава схемата ще го включи отново към товара и така започва едно щракане на релето което никак не е здравословно за товара. Схемата трябва да има хистерезис или най лесно е да се реализира тази с полевия транзистор на Илиян, като се добави едно реле,чиято бобина се захранва от мрежовия изправител с последователно свързан електролитен кондензатор, което да окъси за малко колектор-емитер на VT1 и така да пусне схемата.
petrov7111 - специалист
Добра забележка правиш, колега. Мисля, че схемата трябва да следи захранването на акумулатора, а не само акумулатора, освен това забележката ти е вярна, ако товара е много малък, но ако е примерно над 0,1 А, то този ток няма да му даде на акум. да се качва над 10,8 волта. Ако смяташ, че споменатата от колегата схема и добавеното от теб ще е ефективна , можеш ли да драснеш как би изглеждала.
DMN - майстор
petrov7111 написа:
Здравейте, необходима ми е схема за предпазване на акумулаторите 1,2-7 Ан/12в. от прекалено разреждане. При спиране на тока и черпене от акум. да позволи схемата това да се случва до 10в., не по-надолу и да изключи консуматора. А при идване на тока да вкл. консуматора. Благодаря на всеки, който ще се отзове на помощ.
За твое улеснение и адекватни отговори от колегите, трябваше да опишеш с повече детайли постановката, която използваш. Какви са консуматорите, има ли инвертор, кое как е свързано(акумулатор, консуматор(какъв), зарядно(?)).
peterdim написа:
и така започва едно щракане на релето което никак не е здравословно за товара.
Абсолютно си прав с повечето неща в този твой първи пост, така е . С малка забележка, че на разреден акумулатор напрежението без товар не е и не се "стреми" да бъде 12.6V :) .
ilian ivanov - специалист
Ползвам схемата която съм постнал в една каравана със 60 ач акумулатор.Товара обикновено ми е осветление и помпичката за вода. След изключването на устройството, го възстановявам веднага и изкарва поне още 20 минути.После 10-тина. Извода ми е ,че ако няма хистерезис , ще има щракане на релето :)

Тема "Електроника за предпазване на акумулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: