• 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andro440 - майстор
andy_forresite написа:
Сигурно е така. Вентилаторите от парно на МПС не работят на пълни обороти и затова изкарват много дълго.
В нас имам два тангенциални вентилатора от парно на трактор. Не знам по колко вата са, 12V са и са с метални кожуси около перката. Свързвал съм единия с токоизправител 12V в стаята и от 4 метра ми вее перчема. Не се чува мотора, а само струята вятър.
ако можеш -ползвай само турбината с кожуха -а мотор сложи от аспитратор за кухня
andy_forresite - майстор
Боя се че ми пречат ръцете. Само да вметна нещо за коли и край. Помпата не трябва да се спира. Инжекторите ще прегреят :) . В моя ръжделник държа вента на първа степен от общо седем заради зъбченцата на моторчето за клапите. Утре ще се отрошат и андито ще мръзне. Ремонтират ги с памук и каноконлит. Смятай за какъв сериозен материал и здравина става въпрос. Така клапите са си в едно положение, моторчето (почти) бездейства и няма ядове.

Ами ти си човека по горелките домашно производство. Довърши, тествай и може да я пуснеш серийно :yawinkle: . Ще се върна назад да видя какво си измислил.
andro440 - майстор
andy_forresite написа:
Боя се че ми пречат ръцете. Само да вметна нещо за коли и край. Помпата не трябва да се спира. Инжекторите ще прегреят :) . В моя ръжделник държа вента на първа степен от общо седем заради зъбченцата на моторчето за клапите. Утре ще се отрошат и андито ще мръзне. Ремонтират ги с памук и каноконлит. Смятай за какъв сериозен материал и здравина става въпрос. Така клапите са си в едно положение, моторчето (почти) бездейства и няма ядове.

Ами ти си човека по горелките домашно производство. Довърши, тествай и може да я пуснеш серийно :yawinkle: . Ще се върна назад да видя какво си измислил.
за охлаждането на инжекторите си написал някаква глупост -няма как да се охлаждат ,като не минава гориво през тях -когато не работят и караш на газ -горивото се върти през рейката ---не намесваме дизела тука ,защото ппри него е друга бира !
bycec - специалист
Аз на колата си вентилатора не съм го спирал. Оставил съм компа. да решава кога и колко.
И да, при 20000 км на година и средна скост 100км/ч се събират 200 часа, ама при 50 стават 400часа.
Каляската ми стана на 15, седем откоито при мен и за сега нямам проблеми с четковите, включая и този на чистачките.
Колкото до бенз. помпа, обикновено газовият комп. има изход за управлението и. Аз не го ползвам.
Надявах се да съм полезен на колегите интусиасти, които имат проблем с намирането на подходящ вентилатор за експериментите си.
andro440 - майстор
bycec написа:
Аз на колата си вентилатора не съм го спирал. Оставил съм компа. да решава кога и колко.
И да, при 20000 км на година и средна скост 100км/ч се събират 200 часа, ама при 50 стават 400часа.
Каляската ми стана на 15, седем откоито при мен и за сега нямам проблеми с четковите, включая и този на чистачките.
Колкото до бенз. помпа, обикновено газовият комп. има изход за управлението и. Аз не го ползвам.
Надявах се да съм полезен на колегите интусиасти, които имат проблем с намирането на подходящ вентилатор за експериментите си.
всеки сам избира експеримента си -аз само споделям несполучливите
andro440 - майстор
Някой може ли да ми даде размерите на фотосензора ,който следи наличието на пламъл при натурелско управление ,няма да се разсърдя ако има и снимки
Благодаря предварително !
stilian20 - специалист
andro440 написа:
Някой може ли да ми даде размерите на фотосензора ,който следи наличието на пламъл при натурелско управление ,няма да се разсърдя ако има и снимки
http://www.allcontrols.com.au/wp-conten ... ector2.pdf
"QRB1...B with plug" -Този вариант е. :partyman:

Прикачен файл

qrb1red-original.jpg
qrb1red-original.jpg (77.88 KиБ) Видяна 2374 пъти
andro440 - майстор
stilian20 написа:
andro440 написа:
http://www.allcontrols.com.au/wp-conten ... ector2.pdf
"QRB1...B with plug" -Този вариант е. :partyman:
Благодаря ,Колега
filmatoplo - майстор
Тези които са идвали при мен са Сименс, и са като най левия пример от картинката от линка който даде колегата.
stilian20 - специалист
Внимавай къде ще го монтираш, максималната му работна температура е 60с гледай да се обдухва от вентилатора.
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: