• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
romanpm - майстор
Виж това , още работи viewtopic.php?t=8746 :wink:
шоп - майстор
bialk написа:
При термосифонките с какви тръби се отвежда топлата вода до водопроводния кръг на топлата вода в жилището? Може ли с тръби за парна инсталация? А помпата къде се монтира? Предполагам непосредствено до изхода за топлата вода от водосъдържателя или греша?
Можеш да си пуснеш топлата тръба от най-евтината тръба с ал.вложка... там няма налягане
За какви помпи говориш, нали търсиш най-евтината соларна система?
И един съвет от мен, това са промоционални зимни цени. Много скоро тези цени няма да са такива.
Успехи!
bialk - специалист
Помпата ще оскъпи системата с още 150 лева, но мисля да икономисам парите за труд, като се наемам сам да изградя системата с термосифон. За сега съм се ориентирал към 150 литрова MDSS 420-1800/58-15 с 15 броя тръби на цена 530 лева. С пълначка, помпа, тръби и кранове ще върже 800. А ако мина на варианта със 110 литровия съд ще икономисам допълнително 130 лева. Системата не е трудна за "направи си сам" и ако успея да изолирам съда за пълнене, мисля че ще мога да я ползвам целогодишно.
bialk - специалист
Как се разчита какъв напор (каква височина в метри) има дадена циркулация помпа? Дайте предложения за помпа за качване топлата вода на 6м (от гаража до душа на втория етаж).
kalin72 - майстор
bialk написа:
Дайте предложения за помпа за качване топлата вода на 6м (от гаража до душа на втория етаж).
Налягането на водопровода не е ли достатъчно??
шоп - майстор
bialk написа:
Как се разчита какъв напор (каква височина в метри) има дадена циркулация помпа? Дайте предложения за помпа за качване топлата вода на 6м (от гаража до душа на втория етаж).
Втората цифра на Грундфос показва напора в дециметри
При Вило втората цифра показва напора в метри

Аз продължавам да не разбирам за каква циркулационна помпа за качване на вода питате? Циркулационната помпа не е за качване и изпомпване на вода по принцип.

Да не би да питате за бустер помпа?
bialk - специалист
Става дума за термосифонната отворена система. Затворените ползват налягането на водопроводната мрежа, но цените им са х3. Трябва ми нещо такова, но на достъпна цена:
http://www.virazhtrade.com/index.php?do ... w&view=414

Точно така, бустер помпа ми трябва.
шоп - майстор
:-D това вече е друга бира и точно зададен въпрос.
На Вас Ви трабва бустер помпа за повишаване на налягането, а не циркулационна помпа:-)

Те обикновенно се използват за повишаване на налягането на студена вода. Например цитираната от Вас бустер помпа yolly е за вода с температура до 60 градуса

Вило сериите РВ са до 80 градуса.

КАКВО ПРАВИМ АВГУСТ МЕСЕЦ ПРИ ТЕМП> НА ВОДАТА 95 ГРАДУСА И БУСТЕР ПОМПА ?

Аз бих инвестирал в термосифон със серпентина. Малко по-скъп, но няма помпи-няма ток, но има налягане.

Все пак ако решите да минете по-острието на бръснача вижте напорите, дебитите и цените на помпи Вило РВ 088 ЕА, РВ 200ЕА, РВ 400ЕА.
bialk - специалист
Определено термосифон със серпентина е по-добрата система и на мен ще бъде по-лесно монтирането й, но не мога да намеря такава на цена под 1100 лева.
Evgeniy - майстор
Пак да предложа - вкарай си сам серпентина от неръждавейка гофре. През отворите за тръбите ще си помогнеш да я намотаеш вътре. Сигурно ще е играчка, но ще е значитекно по-евтино.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Евтино решение за топла вода?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: