Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
simoda - напреднал
Привет!

Предварително се извинявам ако питането ми не е за този раздел на форума...

Търся някой който да ми изработи 20 броя дървени кутии. В следващите няколко реда ще опиша някой специфични изисквания за изделието.

Примерен модел : https://img1.etsystatic.com/052/1/98844 ... 7_o8hb.jpg

1. Материала трябва да бъде бук или липа.

2. Дебелината на всички елементи на кутията (страници, капак и дъно) е 10 мм.

3. Капака ще бъде монтиран неподвижно след напълването на кутията. За това не се предвиждат панти или резета.

4. Дъното и капака са с едни и същи размери - 270 х 100 мм

5. В завършен вид капака и дъното излизат на 5 мм от всички страни на кутията.

6. Ъглите на дъното и капака, както и външните ръбове са леко заоблени за да се избегнат острите ръбове.

7. Заоблянето на ъглите на капака и дъното спрямо външните ъгли на кутията трябва да бъде симетрично-пропорционално-хармонично.

8. Сглобките на страничните елементи на кутията са личен избор на майстора, в зависимост от машините и инструментите с които разполага. Моите предпочитания са за сглобка "полускрити зъби" (лястовича опашка) или открити зъби, но нямам представа дали са възможни при дебелина на материала 10 мм...

9. От вас очаквам:
- да изработите всички елементи във вид готов за боядисване
- да оформите капака и дъното
- да залепите 4-те странични елемента на кутията и да фиксирате дъното към нея

Размери:

Капак и дъно - 270 х 100 мм
Кутия - 260(дължина) х 60(височина) х 90(широчина) мм

Важно:

В завършен вид ВЪТРЕШНИТЕ размери на кутията трябва да бъдат 240(дължина) х 70(широчина) х 60(височина) мм. Ако вътрешната широчина на кутията е под 70 мм, същата е неизползваема.

Благодаря ви за вниманието, очаквам Вашата оферта до 29.02.2016 г.

Д. Дичев
e-mail: dicho.di@gmail.com или на ЛС тук
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
viewforum.php?f=35
simoda - напреднал
n_a написа:
viewforum.php?f=35
Да де... и аз за там се бях засилил, ама не мога още да се ориентирам кое къде се поства. Да постои няколко дни тук и ако няма резултат ще го напиша и там...

Благодаря ти за препоръката все пак :)
Pooh - майстор
simoda написа:
очаквам Вашата оферта
Давам най-ниската възможна - вижте името на Форума, името на раздела и ... запрятайте ръкави!
Успех.

П.П. Не, че е невъзможно, да си намерите изпълнител, но не е това начина.
simoda - напреднал
Pooh написа:
simoda написа:
очаквам Вашата оферта
Давам най-ниската възможна - вижте името на Форума, името на раздела и ... запрятайте ръкави!
Успех.

П.П. Не, че е невъзможно, да си намерите изпълнител, но не е това начина.
Прощавайте, но не търся офертата с най-ниска цена, а офертата с най-смислено предложение. Преди 2 часа една "професорска" пратка от Дряново директно замина в коша за боклук, щото майстора "знаеше всичко" и повярвайте ми, хич , ама хич не ми е фън. Абсолютно точно и ясно съм си изложил изискванията. Има хора, които биха се заинтересували, а други ще подминат без коментар. Нямам представа какъв е според вас начина. Нима обикаляйки по щандовете на някой хипермаркет Вие не търсите най-добрата оферта?

Та така де, пак питам... кажете за начина или да поръчвам от Китай?
Pooh - майстор
simoda написа:
Та така де, пак питам... кажете за начина или да поръчвам от Китай?
Във форум със заглавие "Направи сам", не е най-удачното място за офериране. Поразровете се из темите свързани с Дърводелство, харесайте си някой участник, който Ви вдъхва доверие и му пишете ЛС. Комерсиално насочените теми по принцип се трият ... та така.
simoda - напреднал
Първо виж описанието на форума:

"Направи сам
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти."

Второ, прочети изречението с което започвам най-горе.

Трето, дал съм имейл адрес за евентуална бъдеща комуникация. Далече съм бил от мисълта да го ударя на пазарлък във форума.

Четвърто, не ти, а модератора решава кой е прегрешил и кой не.

Пето, 60-70% от съдържанието на този форум е комерсиално насочено, така че с или без моето питане облика на сайта не се променя.

Шесто, точно в този раздел попаднах на идентично питане, факт който допълнително формира решението ми да пусна моята тема тук.

И за финал да те питам: Ти дърводелец ли си? И ако не си защо ми тролиш темата?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Човек! Премести си темата в ДЪРВОДЕЛСТВО !!!
maleeeestrax - специалист
Със толкова тънък материал тая сглобка дето си я замислил ще е трудно изпълнима и цялото изделие ще излезе може би ценово над очакванията ти .Бих препоръчал да използваш буков шперплат може и 8мм. понеже на времето бях правил едни такива кутии за вино рекламни.От масив ще е доста трудоемко. :rock:
maleeeestrax - специалист
ааааа забравих да кажа че си пуснал темата на точното място :rock:

Тема "Търся майстор на дървени кутии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: