Най - вълнуващия въпрос зимно време.
albert_21bg - специалист
На Грейко 30 е 1 1/4, разликата между комбинирания и пелетния е горната врата, на пелетния на мястото на вратата има водна риза. Колега незнам колко кв. ще отопляваш но моята комбинация горелка 20 и котел 30 на 120 кв.м. сега работи на On, Off, и съм намалил подаването на минимум, със стаен нагласен на 24С.
andy_forresite - майстор
Ако gnt69 не беше попитал нямаше да зная тази разлика.
В момента седя на отворен прозорец и нямаше да го пускам. Щеше да е същото като при теб - спри/тръгни. Ще отоплявам по-малка площ, но зимите при мен си ги бива.
Е, щом имат пелетен котел, хайде пак да извадя сайтовете с колектори, тръби, клапани, обезвъздушители, манометри, термометри ... За какво ги изтрих #-o Вярвам че ще помагате с настройките, освен ако не изкупите всичкото котли и да седя на студено :)
albert_21bg - специалист
Настройките са лесни, бързо ще схванеш, пък и колегите са доста вещи и помагат, само да споделя че слънчогледови пелети горят със същите настройки като на дървесните, само че с по усилен вентилатор, дори си намалих дозите спрямо дървесните за да избегна суспенда.
Ще помоля колегите който знаят на коя страница се намира формулата за настройките спрямо дебита на големия шнек да споделят.
Аз в момента съм на, P3 4,6/45/51, P2 2,6/45/49, P1 1,5/45/47 Т мин. 57 мах. 68 помпата се пуска на 63С, разход при работа 1ч. и почивка 1ч. около 40кг. като се има в предвид че половината от жилището не се беше отоплявало редовно. Водата в котела за този час почивка спада до към 55С. Т денем 24С нощем 23С.
gnt69 - майстор
albert_21bg написа:
Настройките са лесни, бързо ще схванеш, пък и колегите са доста вещи и помагат, само да споделя че слънчогледови пелети горят със същите настройки като на дървесните, само че с по усилен вентилатор, дори си намалих дозите спрямо дървесните за да избегна суспенда.
Ще помоля колегите който знаят на коя страница се намира формулата за настройките спрямо дебита на големия шнек да споделят.
Аз в момента съм на, P3 4,6/45/51, P2 2,6/45/49, P1 1,5/45/47 Т мин. 57 мах. 68 помпата се пуска на 63С, разход при работа 1ч. и почивка 1ч. около 40кг. като се има в предвид че половината от жилището не се беше отоплявало редовно. Водата в котела за този час почивка спада до към 55С. Т денем 24С нощем 23С.
Според мен намали DT 8, 4, 0, и увеличи градусите на 70 - 72 да работи на по голяма степен от 1. На 1 не ти е добро КПД на 2 е по добро на 3 е най добро. И аз съм така на 63 включва помпата но мах градуси са 72 и реално работи около час и два - три почива. Закачил съм бойлер 300 л като буфер върви с помпата на отоплението и разхода е 10 - 15 - до 20 кг сега в топлите дни. :partyman:
albert_21bg - специалист
Мерси, промених ги. А да попитам Suspend mode как си го настроил аз гледам моята е на Retort, Ignition Setup и Unfolding Setup как са настроени при теб. Suspenda съм го настроил на 180мин. Ще съм ти много благодарен да ги споделиш.
gnt69 - майстор
albert_21bg написа:
Мерси, промених ги. А да попитам Suspend mode как си го настроил аз гледам моята е на Retort, Ignition Setup и Unfolding Setup как са настроени при теб. Suspenda съм го настроил на 180мин. Ще съм ти много благодарен да ги споделиш.
Суспенда както е по подразбиране мисля retort ама 5 минути. По добре да изгори с вентилатор и да си отдаде топлината. Аз лично не съм доволен когато има голям суспенд. Преди нова година бях без стаен термостат с термоглави и по температура на водата управлявах, ама свинщина когато иска пали гаси без логика, напр. седи 30 минути суспенд после пуска вентилатор сензора не вижда пламъка и почва процедура по гасене. След 1 минута се разгаря вижда пламък ама вече е почнало да гаси. и така гаси 20-30 минути. Това е според мене трябва буфер. Имам 1000 литра с една серпентина ама есента като включвах котела го изолирах от системата което беше грешка ама на лято ще го закачам че не ми се точи и обезвъздушава пак. И нещо не мога да му измисля схема на свързване. :partyman:
stakoz - специалист
температурата на изх. газове на горелка Грейко РБ20 с котел Грейко Експерт 20 - в кюнеца преди комина, но след регулатора на тяга =70С; и на последния ход, непосредствено преди изхода за кюнеца =270С (измерена с термометър с капилярка) ; с дървесни пелети на мощност Р3. т.е. има значение къде се мери темпретатурата на изх. газове

Прикачен файл

IMG_20160220_183910 (Copy).jpg

Прикачен файл

IMG_20160220_183900.jpg
gnt69 - майстор
stakoz написа:
температурата на изх. газове на горелка Грейко РБ20 с котел Грейко Експерт 20 - в кюнеца преди комина, но след регулатора на тяга =70С; и на последния ход, непосредствено преди изхода за кюнеца =270С (измерена с термометър с капилярка) ; с дървесни пелети на мощност Р3. т.е. има значение къде се мери темпретатурата на изх. газове
Аз на моя съм виждал максимум 220 когато е преди почистване. След почистване дига най много 170. Да питам че не виждам това да не е Грейко комбиниран. Слагам една снимка къде меря.
Прикачен файл:
20160121_092941.jpg
stakoz - специалист
знам, аз видях вашата снимка и за това реших да меря и моите.
аз меря както съм означил с червен контур на вашата снимка с изнесен термометър с капилярка, която е вкарана там, димонагарните МИ тръби не са почиствани 2-3 седмици.

Прикачен файл

20160121_092941_1.jpg
gnt69 - майстор
stakoz написа:
знам, аз видях вашата снимка и за това реших да меря и моите.
аз меря както съм означил с червен контур на вашата снимка с изнесен термометър с капилярка, която е вкарана там, димонагарните тръби не са почиствани 2-3 седмици.
Според теб има ли смисъл от регулатора на тягата. И котела комбиниран ли е или само пелетен. :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: