• 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andro440 - майстор
stilian20 написа:
Внимавай къде ще го монтираш, максималната му работна температура е 60с гледай да се обдухва от вентилатора.
Mисля да е монтиран в тръбичка с отвори за обдухване /както е при керамичните запалки / така освен ,че няма да прегрява ,въздуха ще издухва пепелта и няма да се зацапва лесно.
stilian20 - специалист
Защо да е в тръбичка, къде според теб ще я сложиш ?
Според мен една дупка отзад до шнека (без тръбички) ще ти свърши работа, там винаги ще е на хладно и няма да се цапа.

Прикачен файл

SAM_8671.JPG
filmatoplo - майстор
Вижте къде е сложен фотосензора в горелката Грейко.
stilian20 - специалист
filmatoplo написа:
Вижте къде е сложен фотосензора в горелката Грейко.
Точно там където съм му показал.
andro440 - майстор
Благодарско на колегите ,които споделят мнения ! Аз малко промених проекта в хода на работа ,след като вече имам запалка и помислих за евентуално ако се повреди ,какда я сменя за една минута . Все пак си е консуматив и търпи повреди ,колкото и керамична и желязна да е .Направих и няколко грешки ,ато скъсих шнека и така вертикалната тръба се доближи до корпуса ,това доведе до ограничено място за запалката . не мисля да правя втора горелка и за това реших да направя един корпус с капак ,за лесно обслужване , идеята ми е фотосензора да е в тази кутия успоредно разположен на запалката и по високо ,отколкото при грейкото . Само споделям, какво правя и мисля ,А какво ще се получи -когато запаля ,ще разкажа
Прикачен файл:
Снимка1386.jpg
Прикачен файл:
Снимка1387.jpg
filmatoplo - майстор
Вчера видях комплект котел Бош с горелка Бош, още никой не е дал отзиви, та горелката и тя има вътрешен шнек, и запалка както аз дадох пример - под шнека, не знам реторт ли е, има скаричка. Искам да кажа че има от къде да се видят разни идеи.
andro440 - майстор
filmatoplo написа:
Вчера видях комплект котел Бош с горелка Бош, още никой не е дал отзиви, та горелката и тя има вътрешен шнек, и запалка както аз дадох пример - под шнека, не знам реторт ли е, има скаричка. Искам да кажа че има от къде да се видят разни идеи.
Филме ,Благодарско и на теб за коментарите -в разговора се раждат идеите и е добре ,че има хора ,с които се комуникира лесно .Лично аз нямам опит с горелки и започнах да правя такава по усещане ,като чета и гледам клипчета .Проба -грешка е при мен . но 2000 лв за горелка -НЕ ДАВАМ!
filmatoplo - майстор
При теб май горивната глава е заварена за тръбата на малкия шнек, при Грейко не е така, тоест главата заедно с по малкия размер тръба която прикрива шнека и запалката се вади и се отделя. Въздуха се движи в тази тръба която обгръща малкия шнек. Разгледай разреза на оригинала.
andro440 - майстор
filmatoplo написа:
При теб май горивната глава е заварена за тръбата на малкия шнек, при Грейко не е така, тоест главата заедно с по малкия размер тръба която прикрива шнека и запалката се вади и се отделя. Въздуха се движи в тази тръба която обгръща малкия шнек. Разгледай разреза на оригинала.
Не е заварена -горивната камера се отделя от малкия шнек . На малкия шнек е заварена /тапата/-и с три болта се захваща към камерата
andro440 - майстор
остава да заваря тръбата за въздуха и ще запаля горелката -отначало с някакво измислено управление
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: