мисля, че има - разходът ми е постоянен около 2.8-2.9 кг/час дървесни пелети независимо от времето - външна температура и скорост на вятъра (основно работи на мощност Р3 - горелката се регулира по температурата на буфер (настроена на 48С за водно подово) . котелът е само за пелети ( с повече водна риза). при това време работи макс 6 часа, при по студено, под нулата макс 10-11 часа. (отоплявам към 200 м2 с 10 см изолация). LG (Lazar Ganev) е инсталатор и свидетел
stakoz написа:мисля, че има - разходът ми е постоянен около 2.8-2.9 кг/час дървесни пелети независимо от времето - външна температура и скорост на вятъра (основно работи на мощност Р3 - горелката се регулира по температурата на буфер (настроена на 48С за водно подово) . котелът е само за пелети ( с повече водна риза). при това време работи макс 6 часа, при по студено, под нулата макс 10-11 часа. (отоплявам към 200 м2 с 10 см изолация). LG (Lazar Ganev) е инсталатор и свидетелМоя и той само пелетен наумил съм да му сложа турболатори хем да хванем димните газове и по лесно да почиствам тръбите. Интересно ми е схемата на свързване с буфер каква е.