Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stakoz - специалист
мисля, че има - разходът ми е постоянен около 2.8-2.9 кг/час дървесни пелети независимо от времето - външна температура и скорост на вятъра (основно работи на мощност Р3 - горелката се регулира по температурата на буфер (настроена на 48С за водно подово) . котелът е само за пелети ( с повече водна риза). при това време работи макс 6 часа, при по студено, под нулата макс 10-11 часа. (отоплявам към 200 м2 с 10 см изолация). LG (Lazar Ganev) е инсталатор и свидетел
gnt69 - майстор
stakoz написа:
мисля, че има - разходът ми е постоянен около 2.8-2.9 кг/час дървесни пелети независимо от времето - външна температура и скорост на вятъра (основно работи на мощност Р3 - горелката се регулира по температурата на буфер (настроена на 48С за водно подово) . котелът е само за пелети ( с повече водна риза). при това време работи макс 6 часа, при по студено, под нулата макс 10-11 часа. (отоплявам към 200 м2 с 10 см изолация). LG (Lazar Ganev) е инсталатор и свидетел
Моя и той само пелетен наумил съм да му сложа турболатори хем да хванем димните газове и по лесно да почиствам тръбите. Интересно ми е схемата на свързване с буфер каква е.
stakoz - специалист
това ми е оригиналната схема на ОВК проекта, включая буфера. Но мисля, че LG направи някои импровизации..

Прикачен файл

shema.jpg
gnt69 - майстор
stakoz написа:
това ми е оригиналната схема на ОВК проекта, включая буфера. Но мисля, че LG направи някои импровизации..
Няма инженери днеска всичките на банкет в Горна оряховица. Много сложна тая схема аз като видя 6 помпи и блокирам. Към днешна дата имам 3 броя една за слънцето, една за бойлера, една за отопление. Трябва да измисля някаква по проста която да се командва от стайния термостат. И обезателно трябва аз да съм го проумял какво искам. Що нямаме един Ганев и в Русе. Последния майстор когото виках докато обикалям да купувам части успя да сложи помпата на обратно и една жаба клапа наобратно, после един хладилен техник го нарежда по мои указания защото не мога да запоявам мед. :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
stakoz, май трябва да се сменят местата на кюнеца с термометъра и тройника с клапата :?
n.ganev - майстор
:? Къф Ганеф Къф иНжинер Къф банкет Баси? Днес цял ден правя една инсталацийка с комбиниран и ако знаех какво Ви интересува щях да снимам ама и утре не е късно че продължавам а в офиса имам и чисто пелетен и може да сравняваме. Ще снимам клапи скари котли ама не и собственички :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
n.ganev написа:
Днес цял ден правя една инсталацийка
Че днес не е ли ловен ден?
gnt69 - майстор
Не бяха ли днеска кифтаците в Горна , или съм се объркал. :partyman:
n.ganev - майстор
LazarGanev написа:
n.ganev написа:
Днес цял ден правя една инсталацийка
Че днес не е ли ловен ден?
То всеки ден може да е ловен ама официалният лов приключи на 10.01.2016. ама ДРУГИЯ [-X
Аз например винаги в колите имам един мръсен гащеризон и дори сутрин като се прибирам от където и да било го навличам и не ме питат къде съм бил :cool: . Ама сега съм дал една КАЧУЛКА на химическо чистене па да видим кон боб яде ли? турчин в джамия пърди ли? и как се вика на ходжа Пезевенг :cool:
gnt69 написа:
Не бяха ли днеска кифтаците в Горна , или съм се объркал. :partyman:
Имаше една реклама за някакви фафли и една баба викаше :"Объркал си рейса бе пич" :yawinkle:
Фитилчо - майстор
stakoz написа:
Стакоз,
какво отполяваме с това... умопомрачително сложно изпълнение :) не се бъзика, просто съм лаик.
Този буфер не е ли малък малко... 200 литра?

Към всички- мога ли да заместя термо помпата с един климатик 12 киловатов на отопление? :rolleyes:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: