Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dyaneff - майстор
с волтметър.
kabalo86 - напреднал
само напрежението между база и колектор се има предвид или ?по принцип не мога да ги замеря щото наистина става печка при 1.8а намалявам малко волтажа да спадне до 600-800 ма и си работи ако си го нагался на толкова ще ми върши перфектна работа.
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
Ооооооо...х. :sad:
Като чета темата и мен ме съмнява да стане нещо от тази платка. Нека поне се опитаме да помогнем доколкото е възможно от разстояние.
Към автора на темата:
Да, трябва да се измери напрежението на базата спрямо минуса.
Как го измери този ток 1,8A? С батериите ли? Колко е напрежението на изхода докато тока е 1,8A.
kabalo86 - напреднал
При 600ма между платката и батерийте имам 11волта между колектор и минус и 1 волт база минус.при 1.7ампера имам 15волта на 2 на базата.това е при зададени първия път 11.8 волта втория 12.6волта.волтажа на батериите е 11.65
DMN - майстор
kabalo86, ето тук подобна схема с малки разлики, може да опиташ с нея, защото тази, по която се мъчиш, се оказа, че май има някаква грешка или не е оразмерена правилно за твоите нужди, а и колегите вече внесоха корекции по нея(по твоята).
http://www.sentex.ca/~mec1995/circ/labc3.html
ivan_v - специалист
kabalo86 написа:
При 600ма между платката и батерийте имам 11волта между колектор и минус и 1 волт база минус.при 1.7ампера имам 15волта на 2 на базата.това е при зададени първия път 11.8 волта втория 12.6волта.волтажа на батериите е 11.65
При високи нива на базата ( в първия случай 1V, а във втория 2V) потенциала на колектора не пада. Това означава, че транзистора или е дефектирал, или е свързан неправилно.
kabalo86 - напреднал
1во краче е към лм-а аджъстмент второ база трето към минуса нали така
kabalo86 - напреднал
Общо взето проблема отива към 1ом резистора защото като закача батерии напрежението почва само да се дига нормално от там и ампеража ,а съшото съпротивление почва да си мени съпротивлението то 5-6 ома и почва да грее доста .Утре ще потърся из магазините такова на 1ват да видиме.
shadow__01 - майстор
kabalo86 написа:
Утре ще потърся из магазините такова на 1ват да видиме.
Минимум 2 а най-сигурно 5 вата резистор.

Тема "проблем с регулатор на напрежение с lm317" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: