• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 107
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
Andri01 - майстор
Стига сте спорили за глупости! Във всяка една държава,даже и във България,има закони! Всеки поданик на всяка една държава е ДЛЪЖЕН да се съобразява с тях! Закона за движение по улиците и пътищата важи за всички: шофьори,мотористи,велосипедисти и пешеходци! В 80% от случаите обаче,последните не го спазват! Те просто се надяват на реакциите на водача и техническата изправност на колата! Да,но и това си има граници,подчиняващи се на физичните закони! лошото е,че у нас по презумция винаги е виновен шофьора! Понятието "несъобразена скорост" го има само и единствено у нас! Даже и в закона го няма,но "умните" ченгета го пишат и.."после иди и обяснявай,че нямаш сестра".
jekasus - майстор
Andri01 написа:
даже и във България,има закони!
Andri01 написа:
Понятието "несъобразена скорост" го има само и единствено у нас
Andri01 написа:
Даже и в закона го няма
Закони си има, просто ние не ги знаеме...
Не съм попадал в трудна ситуация на пътя и аз не съм запознат...
nikolov333 - майстор
"Несъобразената скорост" направо може да я формулираме на база на техническото състояние на автомобила, климатичните и пътни условия и времето за реакция на водача, така че винаги ще е "несъобразена" щом се е стигнало до ПТП, когато в него участва 1 автомобил. Освен това има и експертиза, която изчислява тези фактори, но в края на краищата САМО ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ, ИМА ЗНАЧЕНИЕ! :idea:
hidrazin - майстор
Andri01 написа:
Стига сте спорили за глупости! ...
В този случай не мога да не се съглася с твоето мнение. И вече го писах - отговорността трябва да е взаимна.
Пазиш, пазиш ама не може постоянно да се озърташ за невменяеми капути....кат бит пе...ал.
И това "несъобразена скорост" си е пълна тъпанарщина и неадекватност.
Има си табела и нея си има скорост.
:partyman:
gogo7777 - майстор
Ама на табелата пише максималната скорост, а не оптималната. Има си текст в ЗДП, който гласи, че при преминаване покрай място, на което има хора, водача е длъжен да НАМАЛИ скороста и да премине с повишено внимание или да СПРЕ при необходимост /по спомен/. Това важи както в града така и извън него.
ЗДП е съобразен с физиката, Тинки. А най-добре е водача да знае машината, която управлява и да не се шашка от ситуациите по пътищата.
Andri01 - майстор
Едно говедо,ако реши да върви през просото и спрял да си ,и на задна да караш,пак ще го удариш! Имал съм случай: стоя на червено с колата,едно л..но пресича,говори по тлф.,не гледа и се блъска в колата . И взе да ми крещи: " къде си спрял бе..." !Е,изяде 2 шамара / само/,щото по случайност дойде един полицай и го отърва!
Kirilpm - специалист
hidrazin написа:
Andri01 написа:
Стига сте спорили за глупости! ...
В този случай не мога да не се съглася с твоето мнение. И вече го писах - отговорността трябва да е взаимна.
Пазиш, пазиш ама не може постоянно да се озърташ за невменяеми капути....кат бит пе...ал.
И това "несъобразена скорост" си е пълна тъпанарщина и неадекватност.
Има си табела и нея си има скорост.
Несъобразената скорост важи докато не стане нещо по-сериозно и водача не се разрови в лайната с извинение.Когато има случай с пешеходец случайно изязал на платното се минава през много повече от внимателно прочитане на наказателното постановление,мери се спирачен път,проверява се МПС-то и жална му майка на водача ако установят,че форда е спирал на 1 гума и тя с под 2мм грайфер.

И въпреки всичко при нас са най-малките присъди за убит пешеходец,често условни,ако имате зъб на някой в България най-целесъобразно излиза да го сгазите с колата.Бях чел преди време че в Англия пресичането на забранено е приравнено с опит за самоубийство(а то си е такова) та ако се променят в такава насока законите при нас и едновременно се натегнат прегледите до нивото на МОТ и TUV и половината скрап замине по предназначение инцидентите ще секнат.И най-вече ако шофьорския курс учи курсистите да шофират,а не толкова колкото да минат през изпитващия,понеже спирачките не са единствения начин да се опази човешкия живот и от спиране до спиране има огромна разлика,независимо колко е умна колата.
Lisko - майстор
hidrazin написа:
...ама не може постоянно да се озърташ за невменяеми капути....кат бит пе...ал.
Хехе, за озъртането по- ми харесва сравнението "Като чичо Митко" !
toolegittoquit - майстор
gogo7777 написа:
Ама на табелата пише максималната скорост, а не оптималната.
Само тук я има тъпотията да си счупиш носача в дупка и да ти пишат акт с глоба за това. Каквото и да ми казваш... Или понеже ЗДП се съобразява с физиката и биологията, за това Държавата не ми плати разбити носачи и джанти? Аз ли ги създавам собственоръчно тия дупки и траншеи? На мене ли дават пари да ги ремонтирам?
Kirilpm написа:
...та ако се променят в такава насока законите при нас и едновременно се натегнат прегледите до нивото на МОТ и TUV и половината скрап замине по предназначение инцидентите ще секнат.И най-вече ако шофьорския курс учи курсистите да шофират,а не толкова колкото да минат през изпитващия,понеже спирачките не са единствения начин да се опази човешкия живот и от спиране до спиране има огромна разлика,независимо колко е умна колата.
Остава и заплатите да ни приравнят като в страните с МОТ и TUV. Понеже сме гениални тук и жабата видяла, че подковават коня и вдигнала крак, още помня, когато във Франция задължителни технически прегледи нямаше. А MOT и TUV спират не само за спирачки, ами за емисии и твоите коли също трудно ще го покрият. В момента пак си мислиме как да направим така, че да припечелим повече, нали бе, Кирилиле? Те тва, че транспорт няма, че линейки няма, че пари няма и че държавата ни е свинщина - не се брои.
ИНЦИДЕНТИТЕ НЯМА да секнат, ЗАЩОТО най-вече слушаме не за технически неизправни автомобили и ПТП, а за шофиране в НЕТРЕЗВО състояние. Това е нагла и долна демагогия, а по-горното с ТЮВ си е чист мисловен опит да избуташ баницата към теб.
А шофьорският курс не е 10 години, за да извади водачи с опит. Ако се спазват законите, до екстремно каране не се стига. При ситуация имаш възможност обикновено да опиташ само ЕДИН начин да се справиш със ситуацията, не знам за какви много начини говориш.
Chefo77 - майстор
И каква връзка имат заплатите с това дали колата ти е достатъчно адекватна? Всъщност - на кого трябва да му пука за това, че си въшльо (не ти, принципно), ако това трябва да служи като оправдание за да караш курник? За теб дали ще има разлика в това дали ще те блъсне Жигули или последната С-класа?
Не слушаме за шофиране в нетрезво състояние защото в статистиката това е далеч от челото (и всички знаем защо е така), а слушаме за НЕАДЕКВАТНО ПОВЕДЕНИЕ! Точно несъобразената скорост е най-честата причина, но не защо си карал с 50 и си влязъл в дупка, а защо си опитал да преминеш с 90 през този завой. Ниските заплати не са причина за малоумното поведение на голяма част от шофьорите. Освен ако не искаш да ме убедиш, че заради ниски заплати хората минават на червено, спират по градинки, карат със 150 в града и други подобни...
И не ти ли писна да търсиш за всичко причината в ниските заплати? Добре, разбрахме те, че печелиш малко. Ако очакваш съжаление - няма да го получиш. Ако очакваш възхищение, че успяваш да постигнеш много въпреки, че вземаш малко - пак няма да стане. Единственото, което получаваш, е презрение за това, че непрестанно хленчиш. Никой не се интересува нито от заплатата ти, нито от хленченето ти. Сигурен съм, че във форума сред активно пишещите има хора с по-ниски от твоите доходи, но които дума не продумват. Има и инвалиди, и пенсионери, които живеят с мизерни пенсии, но техните оплаквания няма да ги видиш тук. Замисли се!
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 107

Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: