• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 180
Всичко за дърводелството
PIP - майстор
la_bamz написа:
Благодаря !!! Дано няма проблем с доставката, сега започвам издирането на хубави фрезери.
Аз ползвам само фрезери на wealden.
Kumay - майстор
ralev написа:
Аз имам лидълския еквивалент, дисковете са 83мм с централен отвор 10мм много екзотични се оказаха
Жоре, Макита има диск 85х15мм. Предполагам, че ще стане с втулка. Цена някъде към 18 лв беше...
Николай Николов - специалист
la_bamz написа:
Благодаря !!! Дано няма проблем с доставката, сега започвам издирането на хубави фрезери.

Между временно едно случайно попадение от OLX :
Прикачен файл:
Photo0053.jpg
Прикачен файл:
Photo0052.jpg
Много добре реже( днес и направих бойното кръщене, над 20 метра срезове), прахоулавянето е задоволително. Много прилчиана машинка, само нямам идея от къде мога да си взема дискове за нея.
Хубави фрезери - CMT след това Freud. И евтините вършат работа стига да не ги насилваш и да работиш акуратно с тях. В момента, в който ги прегрееш им казваш чао.
mitko64 - майстор
Toзи Mac Allister горе бил с Ф80 дискове, за отвора не oткривам размерa.
bimbaeco - майстор
:drinkers:

Прикачен файл

rabone.JPG

Прикачен файл

rabone 2.JPG
nikolson - майстор
bimbaeco написа:
:drinkers:
=D> Като нови са.
la_bamz - специалист
Bimbaeco много добре изглеждат !

За съжаление диска наистина е 80мм и не мога да намеря онлайн такъв по качествен. Макар, че с диска който идва с него си искарах целия проект 4 броя такива кутии :
Прикачен файл:
Photo0056.jpg
Прикачен файл:
Photo0057.jpg
Прикачен файл:
Photo0058.jpg
Не са сглобени всичките само 2 за сега, но всико е рязано с него(само буковите 10х10 летви ги правих на настония циркуляр) и се справя доста добре за сега :-)

PS: fixed :-)
Последна промяна от la_bamz на пон фев 22, 2016 2:16 pm, променено общо 1 път.
Ivelin79 - напреднал
Делян написа:
Смятам да се обзаведа с този FERM PPM1010
Как смятате, дали си заслужава парите за хоби работа - трябва да рендосам няколко греди. Вчера гледах във Вулкан един Райдър на същите пари 1050 вата, но нещо не съм фен на тази марка.
По добре си купи Makita или Dewalt
Николай Николов - специалист
Ivelin79 написа:
Делян написа:
Смятам да се обзаведа с този FERM PPM1010
Как смятате, дали си заслужава парите за хоби работа - трябва да рендосам няколко греди. Вчера гледах във Вулкан един Райдър на същите пари 1050 вата, но нещо не съм фен на тази марка.
По добре си купи Makita или Dewalt
За тези пари само втора употреба - но и те са читави. :-D
bulhomes2 - майстор
Аве ора... Човека е питал преди година за това...
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 180

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: