Здравейте на всички. Имам проблем най-вероятно с подпочвени води. Става въпрос за помещение, долепедо до задната част на къщата, което е вкопано в земята (за съжаление в момента не мога да предложа снимки). В единия заден ъгъл избива вода на пода (появява се само при обилни валежи). За 24 часа, максималното количество вода, което съм изхвърлял е около 15 литра. Имам идея да изкъртя бетона в ъгъла, като по този начин се оформи нещо като малко басейнче с размери 30x30x15 см, в което да се събира водата. Въпросите са ми следните:
1. Каква помпичка бихте ме посъветвали да използвам за да изхвърлям водата навън (имам идея да използвам помпа от перална машина)?
2. С какъв сензор да следя нивото на водата в резервоарчето ( при вода над 10 см да задейства помпата за определено време)?
3. Какво мислите за идеята като цяло?
Благодаря Ви за отделеното време!
Поздрави!
1. Каква помпичка бихте ме посъветвали да използвам за да изхвърлям водата навън (имам идея да използвам помпа от перална машина)?
2. С какъв сензор да следя нивото на водата в резервоарчето ( при вода над 10 см да задейства помпата за определено време)?
3. Какво мислите за идеята като цяло?
Благодаря Ви за отделеното време!
Поздрави!