Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
redaktor - помощник
Приятели,

реших сама :yawinkle: да си направя съединителен електрически /трижилен кръгъл / кабел 12 метра с Шуко щепсел и тъй като ще захранва – когато го извадя де – предимно една крушка 100 вата поставена в метален фенер в градината, реших другия край на кабела да е такъв щото Шуко-щепсела от фенера да може изцяло да се пъхне вътре.

Намерих го аз и го купих – виж снимката,
Прикачен файл:
kuplung.JPG
kuplung.JPG (12.16 KиБ) Видяна 4057 пъти
обаче тъй като го наричат по 5 различни начина на български и никъде няма публикувана схема на свързване, да попитам сведущите:

Правилно ли смятам, че следва да го свържа тоя "куплунг" като обикновен изходен контакт в стената ?

Осведомете ме, че иначе трябва да купувам готов триметров кабел и да го отварям да видя свързването :lol:
redaktor - помощник
nikolov333 написа:
Правилно.. :partyman:
Благодаря.

Ще го свързвам тия дни.

А как трябва да се казва този "куплунг" всъщност

:?:
zz_stefanov - майстор
Двете първите се ползват. Спомням си кат бях малък в магазин Електрон във Варна една от продавачките беше моралистка и се сърдеше кат и кажеха женска букса. Естествено и зевзеците не я бавеха. Въпреки, че и на английски си се ползват male и female :)
8180 - майстор
То хубаво жена "мераклийка", ама извън шегите, уверена ли си как се свързва Шуко контакт и щепсел?
Ако кабелът има жълтозелено жило (черно) - на занулителните пластини и в двата края!!!!
Chefo77 - майстор
На това на снимката му казват "камбана". Поне така наречено, не съм имал проблем да го получа във варненските магазини.
krasi92 - майстор
Куплунг шуко е при нас ама не всички те разбират какво искаш еле пък по малките железариики.
Avas_co - майстор
krasi92 написа:
Куплунг шуко е при нас ама не всички те разбират какво искаш еле пък по малките железариики.
Уф то да беше само по малките железарии.
Наскоро бях в Казанлък и ходих до местния магазин на елимекс да си купя малко клеми.
Влизам и заявявам, че ми трябват лустер клеми, при което госпожата взе да ми се подхилва доста нагло, питам я нещо смешно ли казах и тя ми заявява, че това били "пласмаски", представям си каква муцуна съм направил, е нейната я видях като и обясних, че всъщност тези, които ми показва са ПВЦ и я питах, а как казвате на бакелитовите.
kolev_k - специалист
Що се смеета на авторката бе хора?Не всеки може да разбира от всичко.На това което е на снимката както каза колегата по-горе е куплунг шуко.Когато е комплектован с кабел и щепсел му викат"удължител на контакт"А иначе те всички контакти са си жънски.Дали са на стената или се мандахерцат на кабела е все тая.А сега към авторката щото не съм сигурен дали стана ясно:синьото и черното към 2-та щифта на щепсела,съответно на другия край към 2-те дупки на куплунга.Жълто-зеленото към средните клемички които отиват към страничните пластинки.

Тема "Куплунг, женски контакт, накрайник, букса или ЩО ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: