Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Примерно Салус, това име се спряга тук, ето:
http://www.bgtherm.com/products/prices/Thermostats.pdf
Или Компутерм.
VelinPetrov - специалист
Колеги разгледах вече варианта на Компютерм за безжичен програмируем седмичен термостат за две зони (два етажа).
Интересувам се от такъв вариант и цена на Салус ?
Трябва ми да мога да контролирам температурата на едва отделни етажа. Тоест да има контакт за комуникация с горелката и изводи за две задвижки.
Естествено без модела iT 500 който е с интернет и тн. защото цената му е между 440 и 500 лв :axe:

Между другото на Салус и Компютерм производителя не е ли един ?
filmatoplo - майстор
Толкова пари не си заслужава ,в най лошия случай 2 броя отделни термостати са по евтини ,като единия или двата може да са жични още по евтино .Комуникацията от 2 термостата лесно се прави да се командва горелката + две отделни зони ,било с две отделни помпи или ел клапи .
VelinPetrov - специалист
Благодаря колега. В краен случай ще са два отделни термостата (налага се да са безжични).Иска ми се обаче да е един и клоня повече към Салус като марка (по отзивите на хората).
Та някой с препоръка за такъв на Салус ? Или на друга надеждна марка ?
По възможност до 200 лв.
milenskior - специалист
VelinPetrov написа:
Благодаря колега. В краен случай ще са два отделни термостата (налага се да са безжични).Иска ми се обаче да е един и клоня повече към Салус като марка (по отзивите на хората).
Та някой с препоръка за такъв на Салус ? Или на друга надеждна марка ?
По възможност до 200 лв.
Два безжични термостата са по скъпи от един с два приемника. Още повече, че този на Компютерм може да управлява до 4 зони със закупуване на допълнителни термостати които са на цена от 62 лв. в момента.
Аз ползвам въпросния Компютерм вече втори сезон. Като проблеми не мога да се оплача, освен че ми се наложи да си купя нов приемник, защото дойдоха две фази в къщи, но тогава изгоряха много други ел. уреди в къщи.
Единия от термостатите ми е на около 10 м от приемника, но сигнала минава през 4 стени, тъй че мисля че ще ти върши работа.
filmatoplo - майстор
Бях го забравил този модел, точно това ти трябва. и точно съвпада ценово.
Даите съвет,искам да да повдигна Виадроус 29,1 на кутия ,сцел повишаване на кпд то,Гопелката е Бисолит 25 кв,Трябвали да използвам монтажния фланец на ерато или да я монтирам директно на вратата
filmatoplo - майстор
Ако ще слагаш горелката на кутията - не ти трябва фланец. Горелката може да бъде поставена от четирите страни на кутията, включая вратата която се пада една от страните.
Благодаря за светкавичния отговор,И още нещо.Дали ще има ефект тава упражнение,
filmatoplo - майстор
Е знаеш кпд на Виадруса е по малко от някой триходови котли, с повдигане на котела на кутия и поставянето в котела турболатори повишават кпд, въпрос на възможност.

Тема "Препоръка за стаен термостат и преработка на Виадрус У22." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: