Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
siderovbg написа:
... Разкачихме я и я закарахме на друг наш обект и я закачихме там към инсталацията. Там си загря нормално .... После пак обратно и пак нищо..................
???
siderovbg - специалист
Всички възможни варианти за неизправност които ми препоръчахте тук ги проверих. Стигам до мисълта, че има падове на напрежението в определени моменти на пиково натоварване на трафопоста......
moimoimoi - майстор
и все пак измерихте ли тока на трите фази?
siderovbg - специалист
moimoimoi написа:
и все пак измерихте ли тока на трите фази?
Да. Дори отидох на другият обект и там замерих показателите - абсолютно същите са стойностите 406 волта между фазите.
moimoimoi - майстор
говорим на различни езици,нищо де
имам предвид не напрежението а тока,за целта ти трябват амперклещи
напрежението остава относително константно като стойност,нормално е 380-410 волта, докато тока определя мощноста,топлината която ще се излъчва от нагревателя ,и тока се измерва в АМПЕР-и а напрежението във ВОЛТ-ове
siderovbg - специалист
moimoimoi написа:
това го мерихме с енерго-про но само до автомата и след него - с товар 90 Ампера
siderovbg - специалист
siderovbg написа:
moimoimoi написа:
това го мерихме с енерго-про но само до автомата и след него - с товар 90 Ампера
Гледам от последният протокол, че между фаза и нула едната фаза е 58 ампера отчета, а другите две са 92.....
moimoimoi - майстор
това не е много нормално но все пак зависи дали на всяка фаза има еднакъв брой нагреватели.
тая фурна няма ли табелка с техническа характеристика,колко киловата я дават като мощност?
siderovbg - специалист
moimoimoi написа:
това не е много нормално но все пак зависи дали на всяка фаза има еднакъв брой нагреватели.
тая фурна няма ли табелка с техническа характеристика,колко киловата я дават като мощност?
"АБ Терм" 3,5 кв., вързана е на триъгълник. Ако вярвам на врътките които са монтирани на предният панел трябва да вдига 300 градуса....
moimoimoi - майстор
3.5kw не се връзва с измерените 92 и 58 ампера
3.5kw при трифазно са около 7 ампера а при монофазно захранване е около 16ампера
явно нещо някъде се обърква

Тема "Трифазна фурна не загрява достатъчно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: