Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Virtuozo - специалист
Абе момци човека е писал в тая тема 2009 г бе :dead:
Geca бойлера сега ти е малък и ние имаме един само с 1 нагревател от 2 киловата ама утре ще стане нужда да го сменяш и ще видиш,че кабел се сменя трудно тъй,че сложи си дебел и ако си сложиш 6 мм2 ще е пък хептен най-добре е разбира се ако инсталацията ти позволява големи мощности иначе няма смисъл.
И все пак мисля,че тая тема я изкопахте без да има нужда :)
paralesa - специалист
НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ!!!!
Самата тема е от преди три години,мнението от 4.07.2012 е постнато просто в тази тема,като човека е сметнал за близка,за да не пуска нова. Той научи вече каквото го интересуваше. Ама вие никога няма да се научите да четете преди да пишете!!!
vgeorgiev - специалист
Ronin написа:
За 2 киловата един квадрат сечение може да го носи без проблем.(но на практика не се прави така)..и за да не подскочат някои хора веднага първо да прочетат а и за справка резни захранващия кабел на някоя духалка.........но ти си пусни 2.5 да не съжаляваш и не си прав за панелките....моите контакти са с 4 кв..мм всичките а до вътрешното табло идва 6 кв..мм сечение......от главното табло с електромерите.по добре от това здраве му кажи
Сушилнята поне моята е 5.3 киловата и ако е само тя 2.5 кв.мм е достатъчно сечение(аз бих сложил 4 кв..мм) но аз на тоя кръг имам (по неволя) и проточен бойлер 6 киловата и почти работят заедно макар и за кратко но 40 А предпазител на сименс падаше...сега е с 60 А и няма проблем....
6000 вата +5300 вата =11300/220 волта = 51 Ампера...
Да изтупам темата от прахта.... тези 50А как се отразяват на захранващия кабел 6мм2 ?
FM STEREO - специалист
Малко са му множко :-D
krasi92 - майстор
Май няма да му се отразят добре 50 ампера на 6 квадрата за по дълго време,по добре 10 квадрата.
vk - специалист
Ako това е главен предпазител(50А) в топлофицирано жилище - няма да има проблем.
Отдолу каскадно да са наредени другите предпазители с по-малките ампери.
Ако искаш съвсем да си точен , вземи 40 А, но мисля няма да се налага да го натовариш толкова кабела. При 40 А трябва да имаш едновременно включени консуматори за 9 000 Вата. За обикновен дом това е ужасно много.
bat_zdravko - специалист
Здравейте, един въпрос имам, който е свързан с темата, на който не намирам отговор. А именно какъв кабел се полага зад картон, който ще се лепи и няма да е на конструкция? Ако е мостов, трябва ли целия да се замаже, преди да се лепи картона? А ако е СВТ без гофре (за минимално разстояние между стената и картона), проблем ли ще е, ако на места върху него има гипсово лепило?
hidrazin - майстор
Какъвто си харесаш но картона трябва да е само на лепило.
Не е задължително мостовия да е целия замазан.
На СВТ-то нищо няма да стане ако е напляскан с лепило, вар...
Полагането както трябва - по стените само под прав и на еднакво разстояние от тавана.
:partyman:
Virtex - майстор
нед яну 10, 2021 8:16 pmhidrazin написа:
Какъвто си харесаш но картона трябва да е само на лепило.
От какво произлиза изискването да е само лепило ?
LazarGanev - "Велик майстор"
Щото ако има метална конструкция става по-сложно

Тема "Ел инсталация СВТ или мостов проводник?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: