Ел. инструментите. Консумативи.
wanderer - специалист
сигурно колегата отдавна си е купил къртач, но в тоя ред на мисли да дам малко лични впечатления за RDP-HD11.
съединител не знам дали има, но веднъж ми позавъртя малко ръцете. блокировката на пусковия бутон си отиде рано-рано. чат пат (като позагрее) зегерката която държи ония елипсовидните съчми които закопчават шилото се олабва и всичко (съчми, пружина, зегерка, шило... заминава в къртеното) хубавото е че ги има в сервиза им и струват стотинки. и най лошото - преди 2 години го отварях за профилактика и опасенията ми от един друг райдър се потвърдиха. вентилатора който охлажда мотора явно увлича частици от изкъртеното и изолацията на роторните намотки беше зверски нарушена. прелакирах поразените места 5-6 пъти и още ме кара, но очаквам евентуални проблеми от там. при всичките си негативи към марката райдър трябва да призная че като работа къртача се представя учудващо добре. имам го от около 5 години и много нещо съм изкъртил с него. като сложа от едната страна парите дето съм дал за него, а от другата изкъртеното, при нужда определено пак такъв искам.
shadowman - майстор
Това заслужава ли си парите, в момента се намира за 250 пари. Работа от дъжд на вятър.

цвък
Ivelin79 - напреднал
За къртач Hilti е най доброто решение ако работош профисионално! Иначе makita и dwalt вършат работа но не са като Hilti ...( къртач а не комбинирана машина за къртене и разпробиване) стига с тия Рейдери купувайте си качествени инструменти :)
mitko64 - майстор
shadowman написа:
Това заслужава ли си парите, в момента се намира за 250 пари. Работа от дъжд на вятър.

цвък
Според мене не си заслужава, цена измислена за китаец. Аз взех ето това http://www.lidl-service.com/static/1262 ... _BG_EL.pdf . за 120лв., едно го бори по характеристтики, друго цената е наполовина. Миналата седмица го блъсках по 5-6 часа на ден(3 дена). Изплати се във възможно най тежките условия- бутане на гипс и мазилка от тавани и стени, страшна прах, всичко пада на главата ми и машината го завихря, останах без очи.
Последна промяна от mitko64 на пон фев 22, 2016 7:37 pm, променено общо 1 път.
shadowman - майстор
Ся за 5-6 дупки на година дали си заслужава да дам 1000 и кусур пари за по-добър инструмент. Макита вече не я слагам при добрите марки, патя си от тях и ще ги избягвам.
Ако има парксайд ся ще взема ама тъпите лидъл пускат такива неща рядко и я съм ги видял я не.
mitko64 - майстор
То го има Парксайда в продавалника, нов ама за 145лв. и предполагам без касова бележка(да не би да видиш, че струва 119лв(.
shadowman - майстор
Разгледах продавалника, няма го, само по-малкия.
shadowman - майстор
Мерси за информацията, утре може да го спазаря.
mitko64 - майстор
Настоявай за касова бележка, това е най- важното. То е ясно иначе , че иска да припечели човека 25лв. Отначало им искаха 195 лв. :-D .

Тема "Съвет за избор на къртач ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: