Всичко за дърводелството
swenstyle - специалист
готови щайги, истински, или ще са с тънка дъска или ще са криви или или ще са плитки или ще са с много тесни дъсчици, или няма да има количество, аз и не можах да намеря повече от 3-4 обяви

утре ще проверя какво ще кажат за сачака, на симеоновско и околовръстното, ама те май са голяма фирма и може да ме отсвирят.

съгласен съм че 15-16 мм е по добре като дебелина.

бутафорни щайги от "продавалник" - мисля да правя 32 щайги, + една голяма кашпа + нещо като сандък за градински, цветарски инструменти, в продавалник ще ми излезе към 32*16 + може би 2* 100 лева, абе 7-800 лева, аз мисля да се справя със 300 и труд

сачака от лицевата страна ли е рендосан само? мога ли със ръчни инструменти да го мина и от другата, четох някъде, че със лентов шлайф и едра шкурка става лесно. ама не мога да намеря пак темата да не се бъркам.
EDI - майстор
Само от лицевата е чист сачака, но в зависимост от материала и производителя се случва гърба да е сравнително чист, виждат се само зъбите от валците при обработката и малко дефекти.Не разчитай обаче на това, рядкост е гърба да е сравнително добър, най-често не е.Въпрос на подбор и отваряне на пакетите, че вътре често се мушкат по-дефектни парчета.Забелязал съм, че 9 см сачак е по.чист от 7 см, това поне в Ямбол от мястото, където си купувам.С лентов шлайф ще стане.Първо минаваш с шкурка 40 или 60 да обереш грубо дефектите, после може да минеш с лентовия със 100 или 120 или с ексцентършлайф, ако имаш.
nikolson - майстор
swenstyle написа:
аз мисля да се справя със 300 и труд .
Мисля че е много 300 лева. Тук бичих лятото материала от снимката.
Прикачен файл:
барака.PNG
барака.PNG (273.16 KиБ) Видяна 2079 пъти
Материалът беше мой, работят и с техен.
swenstyle - специалист
на симеоновско и околовръстното,
дъски (като за сачак) 15мм дебели 4м дълги, 9 щироки, изгладени от 4-те страни, струват 5,7 бройката (без ДДС) или го сметнах 1055 лв/м3
ще проверя и в "масив ЕТ"

мисля суха дървесина, по цени които съм гледал в интернет, на готови дъски e 500-600 на сачак 600-700 лева
утре ще се види, какво ще оферират "масив ЕТ"
Последна промяна от swenstyle на вт фев 23, 2016 7:47 pm, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
Баси цифрите тоя материал :shock: и това най обикновен чам :axe:
EDI - майстор
Тоя проект идеално би могъл да се изпълни с подбрани кофражни размерни дъски, с малко повече търкане с лентовия и ексцентъра.Те вървят на добри цени, 2 метра та 2,5 см дебелина са около 250-280 лева кубика.По принцип на картинките стои малко в рустикален стил, та не е необходима някаква идеална геометрия и гладкост.
profesionalist_wood - майстор
swenstyle написа:
на симеоновско и околовръстното,
дъски (като за сачак) 15мм дебели 4м дълги, 9 щироки, изгладени от 4-те страни, струват 5,7 бройката (без ДДС) или го сметнах 1055 лв/м3
ще проверя и в "масив ЕТ"
Тия нормални ли са? То затова дърводелския бизнес ще замре от алчни търговци. Нали примерно касите на леглата за матраци от 100 лв ще станат 500 лв :x
nikolson - майстор
Нормални са си цените. Колко да струва кубик ламперия? Просушената дървесина колко пари е? От там фира, труд, печалба...Погледнете и ценоразписите. Навсякъде пише "цени без ДДС". Сметката "триста лева кубика, толкоз квадрата, значи ламперията трябва да е пет лева". Да, ама не.
swenstyle - специалист
nikolson написа:
Тук бичих лятото материала от снимката.

Материалът беше мой, работят и с техен.
за съжаление ми казаха още по висока цена 1800 лв/м3
Фитилчо - майстор
ДНес си говорих с един приятел....
Убеждавам се, че трябва да си взема 10 кубика смърч на трупи, да го разбича и да го оставя да изсъхне, това е положението ...

Тема "Сухи, рендосани ТЪНКИ дъски от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: