Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mgbagera - специалист
Моята гледна точка е че ако сега дам 100 за ремонт, то все едно си взимам 26" втора употреба. Може да изкара още няколко години а може и след 1 година да даде същия дефект за още 100лв.
А в магазина за 300 си взимаш нов и 3 години си спокоен че и да му стане нещо тои си има гаранция. А и мисля че ТМ предлагат допълнителна гаранция от още 3г.

Един вид, залагаш 100 на несигурен кон или 300 на такъв който със сигурност ще финишира :mrgreen:
Анонимен1
А какъв е проблема на матрицата и как се стигна до ремонта? До момента освен за "забил" или изгорял пиксел или заминала подсветка или захранване за други проблеми не съм чувал.
mgbagera - специалист
Ами картината забива и не само на сигнала ами и на менюто.
http://vbox7.com/play:d33d1f4dea
Отначало са само хоризонтални линии но после се вижда как за момент се оправя и изкарва нормална картина.
MIRO_073 - майстор
mgbagera написа:
Моята гледна точка е че ако сега дам 100 за ремонт, то все едно си взимам 26" втора употреба. Може да изкара още няколко години а може и след 1 година да даде същия дефект за още 100лв.
А в магазина за 300 си взимаш нов и 3 години си спокоен че и да му стане нещо тои си има гаранция. А и мисля че ТМ предлагат допълнителна гаранция от още 3г.

Един вид, залагаш 100 на несигурен кон или 300 на такъв който със сигурност ще финишира :mrgreen:

Ами, като имаш такава логика прецени какво да направиш. Рискуваш 100 лева или даваш 300 със спокойствие за 3 години.

А по въпроса - не знам къде видяхте, че е направен 2006г, но ако е така си е изпял песента. То тая техника с всеки ден и пада цената. Стана шир потреба. 4-5-6 год и нов.
moimoimoi - майстор
продай го на някой циганин за 5-10 лева и ще си на яка далавера и си купи нов :-D
mgbagera - специалист
С тия 10лв само диагностиката не може да се плати.
Анонимен1
mgbagera написа:
Ами картината забива и не само на сигнала ами и на менюто.
http://vbox7.com/play:d33d1f4dea
Отначало са само хоризонтални линии но после се вижда как за момент се оправя и изкарва нормална картина.
На мен това не ми прилича на проблем с матрицата. Матрица до колкото знам не се ремонтира а се сменя. Това по-скоро изглежда на проблем с лентовия кабел или процесора.
todortv - майстор
moimoimoi написа:
продай го на някой циганин за 5-10 лева и ще си на яка далавера и си купи нов :-D
Аз давам 20. :-D
vk - специалист
според мен един телевизор трябва да изкара 15 години, та дори и 20 г.
така, че ако е на 9 год. и го ремонтират за 100 лв то имаш още години напред...
разбира се щом ще плащаш за ремонт то да ти дадат по-ясен отговор могат ли го поправи , а не да платиш и да се окаже че не става ремонта. Тук е важно кой сервиз ползваш, да не е някой квартален гараж
fbr - майстор
vk написа:
според мен един телевизор трябва да изкара 15 години, та дори и 20 г.
Според мен, трябва ми червено Ферари.

Тема "Средния живот на LCD телевизорите ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: