• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Ivelin79 - напреднал
momcho00 написа:
Ivelin79 написа:
Помощ .. Кажи в кой град си и ако е близо ще дойдем да го видим майстор 99 лвл :)
Здравей! От София съм.С фенерче гледахме в тяхното отделение за щранговете , сухо е всичко.Явно идва от нещо което не се вижда...
здр. София ми е далече 220км. Но щом няма теч от там като си проверил става сложно. Възмжно е да има теч и от тръбите за мръсните води на съседа ти ... Ако са сменяли или старите са се износили но за целта трябва да се кърти ... По добре намери някой читав майстор в София да дойде да огледа и евентоално да даде мнение. Успех дано не се стигне до къртене!
Ivelin79 написа:
momcho00 написа:
Ivelin79 написа:
Помощ .. Кажи в кой град си и ако е близо ще дойдем да го видим майстор 99 лвл :)
Здравей! От София съм.С фенерче гледахме в тяхното отделение за щранговете , сухо е всичко.Явно идва от нещо което не се вижда...
здр. София ми е далече 220км. Но щом няма теч от там като си проверил става сложно. Възмжно е да има теч и от тръбите за мръсните води на съседа ти ... Ако са сменяли или старите са се износили но за целта трябва да се кърти ... По добре намери някой читав майстор в София да дойде да огледа и евентоално да даде мнение. Успех дано не се стигне до къртене!
Благодаря за проявената отзивчивост! След заплахи и скандали , накрая склониха да извикаме фирма и ще направим термография , и вече като се открие проблема , като имат пари щели да оправят нещата.Но както винаги типочно - със махленски истории...
kozl - майстор
Предполагам, че и на теб няма да ти е приятно да къртиш новия ремонт. В този форум съм поствал снимки на сцепени полипропиленови тръби. Случва се спуканото да е точно в плочата. По вероятно е спуканото да е по тръбите за топла вода. Спрете вертикалния щранг и двата крана за топла вода (главния и циркулационния).
В Банишора нова жил.сграда собствениците платиха на профи фирма за доставка и монтаж на водомери. Няколко от собствениците се оплакаха, че водомерите са монтирани и пломбирани, но наобратно. Бързат монтират и бегат, а водомерите не само наопаки ами и капят. Конкуренция, цените паднаха, качеството съвсем.
kozl написа:
Предполагам, че и на теб няма да ти е приятно да къртиш новия ремонт. В този форум съм поствал снимки на сцепени полипропиленови тръби. Случва се спуканото да е точно в плочата. По вероятно е спуканото да е по тръбите за топла вода. Спрете вертикалния щранг и двата крана за топла вода (главния и циркулационния).
В Банишора нова жил.сграда собствениците платиха на профи фирма за доставка и монтаж на водомери. Няколко от собствениците се оплакаха, че водомерите са монтирани и пломбирани, но наобратно. Бързат монтират и бегат, а водомерите не само наопаки ами и капят. Конкуренция, цените паднаха, качеството съвсем.
Действително неприятно е за всички! Озадачен съм още повече - от снощи теча спря.Днес цял ден не капеше и започна да съхне.Ще видим развитието... :shock:
krasi92 - майстор
Като се разбра че ще идва някой да обследва и теча спря-интересно.Дали съседа не знае нещо по въпроса.
kozl - майстор
В моята статистика най-много течове са от водомерите. От уплътненията в холендрите. Обичайно водомерите остават в място под което няма хидроизолация, няма плочки. Кап, кап деректно на плочата. От там по пролуки към тавана и стените на долния комшия, а при жилището с водомерите няма ведими белези.
Преди години комшията отдолу се оплака от теч. Разкъртих си банята и установих, че теча идва отгоре. При мен замонолитени щранговете добре и водата не се плъзга по тръбите към долните етажи, а набива в замазката, плочата от там тавана и стените на долния комшия.
  • 1
  • 2

Тема "Сериозен теч в кухнята , помощ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: